Hlavní obsah

Kupujete počítač nebo notebook pod stromeček? Nezapomeňte na ochranu před viry!

Novinky, Jan Potůček, Eset.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komerční článek - Jednoduchý antivir již nestačí, ochrana před internetovými hrozbami musí být komplexnější. Řešení nabízí nejnovější verze bezpečnostních produktů společnosti ESET.

Foto: Profimedia.cz

Hmotnost notebooku je překážkou pro jeho nošení s sebou pro 37 procent žen.

Článek

Plánujete investovat do nového počítače nebo notebooku jako dárku k Vánocům? Aby radost z nového zařízení trvala opravdu dlouho, měli byste ho vybavit kvalitním bezpečnostním softwarem. Běžný antivir, který bývá součástí operačních systémů, v dnešní době již nestačí – internetových hrozeb je již tolik a jsou tak sofistikované, že se vyplatí myslet na kvalitní a prověřené řešení. Takové nabízí například ESET ve své nejnovější řadě bezpečnostních produktů pro domácnosti.

Tři úrovně zabezpečení

Ať už potřebujete základní ochranu pro jednotlivý počítač, nebo komplexnější řešení pro více zařízení v rámci domácnosti, můžete si vybrat ze tří bezpečnostních produktů: ESET NOD32 Antivirus, ESET Internet Security a ESET Smart Security Premium. Jejich nové verze vydané na podzim 2018 nabízí posílenou vícevrstvou ochranu, vylepšenou ochranu chytrých zařízení a nový bezpečnostní report.

ESET NOD32 Antivirus slouží pro základní ochranu před malwarem a obsahuje i ochranu proti vyděračskému ransomwaru, ESET Internet Security obsahuje kromě základní ochrany proti malwaru i další bezpečnostní vrstvy pro zabezpečení internetového prohlížeče a kontrolu domácí sítě a ESET Smart Security Premium je určen pro uživatele, kteří hledají ty nejlepší funkčnosti a nejpokročilejší ochranu, kterou může v současné chvíli trh nabídnout. Zahrnuje technologie, jakými je například správce hesel či šifrování souborů v počítači i na flashdisku.

Všechny tři produkty mají v letošní verzi vylepšenou instalaci, která se podle nastavení daného zařízení zkrátí v závislosti na výkonu počítače až o polovinu oproti předchozím verzím. Zcela nový bezpečnostní report poskytuje uživatelům přehled o tom, co spuštěná ochrana ESET aktivně detekovala, blokovala a potlačila na pozadí. Během reportingu nejsou chráněné počítače nijak ovlivněny na výkonu. Uživatelé si mohou vybrat jednu z pěti přednastavených položek založených na prioritách daného uživatele a získat přehled o dalších funkcích, jako jsou například Správce hesel, Ochrana proti krádeži nebo Rodičovská kontrola.

Otestujte si zranitelnost domácího routeru!

Nejnovější bezpečnostní řešení od společnosti ESET umožňuje uživatelům také testovat zranitelná místa chytrých zařízení připojených k routeru, jimiž mohou být například slabá hesla, a následně navrhuje možné opravy. Umožňuje také uživatelům najít chyby v zabezpečení portů, známé chyby zabezpečení firmwaru nebo výchozí hesla routerů. Všechny tři bezpečnostní produkty společnosti ESET pro domácnosti jsou zároveň v souladu s evropským nařízením o ochraně osobních dat GDPR.

Nejnovější bezpečnostní řešení společnosti ESET pro domácnosti jsou k dispozici na webu www.eset.cz a prostřednictvím sítě obchodních partnerů společnosti ESET.

Reklama

Výběr článků

Načítám