Hlavní obsah

Webové tržiště společnosti IKEA je po útoku hackerů opět v provozu

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek byl obnoven provoz serveru TaskRabbit, který je v podstatě webovým tržištěm drobných živnostníků, jenž patří nábytkářskému řetězci IKEA. Kvůli útoku hackerů a úniku citlivých dat byl web mimo provoz bezmála dva dny.

Foto: repro taskrabbit.com

Internetové stránky TaskRabbit

Článek

O útoku nechtějí provozovatelé serveru zatím mluvit, a to kvůli probíhajícímu vyšetřování. Toho se účastní společnosti pro kybernetickou bezpečnost s příslušnými americkými a britskými dozorovými orgány.

Server TaskRabbit totiž působí primárně v USA a Velké Británii. Na těchto stránkách se sdružují drobní živnostníci, kteří následně uživatelům nabízí různé opravářské, technické a uklízecí práce.

Kolik uživatelů je ohroženo? Tvůrci mlčí

V tuto chvíli není jasné ani to, kolika uživatelů se útok, který byl oficiálně oznámen zkraje tohoto týdne, dotkl. Pracovníci společnosti pouze vyzvali uživatele, aby si z bezpečnostních důvodů změnili svá hesla.

To by měli udělat nejen v případě serveru TaskRabbit, ale také na dalších webových službách, kde používají stejné přihlašovací údaje. Počítačoví piráti totiž velmi často zkouší zcizené přihlašovací údaje i na dalších službách.

Právě toto doporučení nasvědčuje tomu, že se hackeři zmocnili databáze obsahující hesla a uživatelská jména webového tržiště TaskRabbit, byť to tvůrci zatím oficiálně nepotvrdili.

Služba TaskRabbit byla založena v roce 2008 v San Francisku, samostatnou součástí skupiny IKEA je od loňského roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám