Hlavní obsah

Populární přehrávač Flash Player je děravý. Opět

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned několik bezpečnostních chyb bylo nalezeno v programu Flash Player. Společnost Adobe, která za touto populární aplikací pro přehrávání internetových videí stojí, již vydala pro všechny trhliny záplaty. Uživatelé by s ohledem na možná rizika neměli s jejich instalací otálet.

Článek

Hned několik bezpečnostních oprav vydávala společnost Adobe v minulém týdnu. Tehdy se počítačoví piráti mohli prostřednictvím objevených chyb dostat do napadeného stroje a spustit na něm libovolný škodlivý kód. [celá zpráva]

V praxi stejnou paseku mohou kyberzločinci nadělat i s využitím nově objevených chyb, na které upozornil Národní bezpečnostní tým CSIRT.CZ.

Jak již bylo zmíněno výše, opravy jsou však již k dispozici. „Nově uvolněné bezpečnostní záplaty pro Flash Player opravují několik závažných zranitelností umožňujících spuštění libovolného kódu,“ potvrdil Pavel Bašta, bezpečnostní analytik týmu CSIRT.CZ, který je provozován sdružením CZ.NIC.

To jinými slovy znamená, že s využitím chyb mohou piráti propašovat do cizího počítače prakticky jakýkoli virus.

Další várka oprav po týdnu

Společnost Adobe je s ohledem na aktuální hrozbu nucena vydávat další várku aktualizací pouhý týden poté, co byly opraveny předchozí trhliny.

I když se situace může zdát alarmující, je to dáno tím, že Flash Player je velmi populární. Tento přehrávač videí na internetu používají po celém světě desítky miliónů lidí. Právě proto se na něj velmi často zaměřují kyberzločinci.

Stahovat záplatu je možné prostřednictvím automatických aktualizací daného programu nebo prostřednictvím stránek společnosti Adobe.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám