Hlavní obsah

Intel prodá většinu divize kybernetické bezpečnosti za 74 miliard korun

Novinky, mif

Na poli počítačových gigantů se chystá k další velké akvizici. Společnost Intel se dohodla s investiční firmou TPG na odprodeji většinového podílu své divize pro kybernetickou bezpečnost. Obchod má hodnotu 3,1 miliardy dolarů, tedy více než 74 miliard korun. Informovala o tom agentura Reuters.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Divize kybernetické bezpečnosti vznikla v podstatě v roce 2011. Tehdy totiž Intel, který je největším výrobcem počítačových čipů na světě, pohltil antivirovou společnost McAfee. Zaplatil za ni 7,7 miliardy dolarů (185 miliard korun).

Dá se tedy říci, že Intel prodává většinový podíl své divize se ztrátou. TPG totiž získá 51% podíl a rozhodující právo, přitom za něj nezaplatí ani polovinu toho, co Intel vynaložil za společnost McAfee.

Intel ale patrně neměl na výběr. Původně chtěl totiž bezpečnostní technologie, na kterých zmiňovaná antivirová společnost pracovala, integrovat do svých procesorů. Proces to byl ale tak náročný, že z plánů víceméně sešlo.

Pro amerického čipového giganta tak v současnosti bezpečnostní divize, která se jmenuje Intel Security Group, nehrála příliš důležitou roli. A to i s ohledem na to, že prodeje klasických počítačů zpomalují a na tabletech a chytrých telefonech uživatelé antivirové programy příliš neřeší.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám