Hlavní obsah

Hackeři si došlápli na jednoho z šéfů Sony, nabourali se na jeho Twitter

Novinky, mif

Neuplyne prakticky týden, aby se hackerská skupina OurMine nenabourala na účet na sociální síti nějaké známé osobnosti technologického světa. Tentokrát se jejich obětí stal Shuhei Yoshida, ředitel videoherní divize společnosti Sony. Kyberzločinci se nabourali na jeho Twitter.

Foto: repro Twitter

Twitterový účet Shuheie Yoshidy

Článek

Na účet získali podle všeho hackeři přístup ve středu. Aby skutečně dokázali, že se na účet skutečně nabourali, zveřejnili jménem Yoshidy příspěvek ve znění „Xbox 4 Ever“, což v předkladu znamená Xbox napořád. Připomeňme, že jde o televizní konzoli od Microsoftu, která je přímou konkurencí pro Sony Playstation.

Většinou přitom hackeři ze skupiny OurMine postupují při útocích daleko obezřetněji. Uživatele zpravidla pouze upozorní, že testovali zabezpečení jeho účtu a že je má kontaktovat, aby se na jeho sociální síť nedostal nikdo jiný.

Yoshida útok hackerů a jejich posměšný tweet nijak nekomentoval. Podle všeho má však již nyní ke svému účtu na Twitteru opět přístup.

Úlovků mají hackeři více

Skupina OurMine, která podle všeho pochází ze Saudské Arábie, má tak další velký úlovek na svém kontě.

Zkraje června se hackerům podařilo napadnout Twitter a některé další on-line účty šéfa Facebooku Marka Zuckerberga. Krátce nato provozovatelé Twitteru zablokovali účet hackerů na této sociální síti, prostřednictvím kterého skupina informovala o úspěšných útocích. [celá zpráva]

Na přelomu května a června se pak skupině OurMine podařilo získat přístup k internetovým účtům zakladatele Microsoftu Billa Gatese či zpěváka Christiana Collinse.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám