Hlavní obsah

Hackeři získali přístup na účet exšéfa Twitteru

Novinky, mif

Hackerská skupina OurMine, která na začátku června získala přístup na některé internetové účty šéfa Facebooku Marka Zuckerberga, má další cenný úlovek. Tentokráte se nabourali na twitterový účet Dicka Costola, bývalého šéfa mikroblogovací sítě Twitter. Upozornil na to server The Hacker News.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý šéf Twitteru Dick Costolo

Článek

Na twitterový účet Costola se počítačoví piráti dostali podle všeho už na konci minulého týdne. Pod jeho jménem pak zveřejnili několik příspěvků, které dokazují, že se na účet exšéfa Twitteru skutečně nabourali.

„Tady je OurMine, pouze jsme testovali zabezpečení vašeho účtu. Prosíme, kontaktujte nás,“ uvedli hackeři o víkendu na Twitteru. Jen pár desítek minut po zveřejnění však byly veškeré příspěvky od počítačových pirátů smazány.

Costolo po útoku pouze konstatoval, že hackeři nezískali přístup k jeho twitterovému účtu, ale k aplikaci, prostřednictvím které se přihlašoval k Twitteru. Šlo prý o starou aplikaci, kterou už dávno nepoužíval.

Úlovků mají hackeři více

To ale samozřejmě nemění nic na tom, že skupina OurMine, která podle všeho pochází ze Saudské Arábie, má další velký úlovek na svém kontě.

Zkraje června se hackerům podařilo napadnout Twitter a některé další on-line účty šéfa Facebooku Marka Zuckerberga. Krátce nato Twitter zablokoval jejich účet na Twitteru, prostřednictvím kterého informovali o úspěšných útocích. [celá zpráva]

Na přelomu května a června se pak skupině OurMine podařilo získat přístup k internetovým účtům zakladatele Microsoftu Billa Gatese či zpěváka Christiana Collinse.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám