Hlavní obsah

Kritické chyby mají Windows i Internet Explorer

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned několik kritických chyb bylo objeveno v produktech společnosti Microsoft. Trhliny obsahuje jak samotný operační systém Windows, tak také webové prohlížeče Internet Explorer a Edge. Americký softwarový gigant o tom informoval na svých internetových stránkách.

Foto: Novinky

Logo Windows (ilustrační foto)

Článek

Pro všechny objevené chyby jsou již k dispozici záplaty. Microsoft je vydal v rámci pravidelných aktualizací, které vycházejí vždy druhé úterý v měsíci.

Kritických chyb obsahují zmiňované programy několik desítek, na jejich opravu nicméně stačí pouze pět záplat.

Útočníci mohou tyto trhliny zneužít k tomu, aby do počítače propašovali prakticky libovolný škodlivý kód. Stejně tak ale mohou přistupovat k nastavení napadeného stroje či uloženým datům na pevném disku.

S instalací se nevyplácí otálet

Vedle oprav kritických chyb uvolnil americký počítačový gigant také několik důležitých aktualizací, které slouží především ke zlepšení funkčnosti samotného systému, ale například také kancelářského balíku Office. Ty ale nepředstavují pro uživatele žádné velké bezpečnostní riziko.

Stahovat všechny záplaty pro kritické trhliny, které vyšly společně s balíkem pravidelných běžných aktualizací, je možné prostřednictvím služby Windows Update.

V případě, že uživatelé nemají nastavenou automatickou instalaci aktualizaci, neměli by s jejich stažením otálet. V opačném případě nechávají pro počítačové piráty otevřena zadní vrátka do svých počítačů.

Reklama

Výběr článků

Načítám