Hlavní obsah

Pár týdnů práce se vyplatilo. Hackeři si vydělali desítky miliónů

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple vydala v polovině září nový operační systém pro chytré telefony iPhone a počítačové tablety iPad. Jen pár týdnů poté se podařilo jedné hackerské skupině najít v deváté generaci platformy iOS kritickou bezpečnostní chybu, díky čemuž si parta nadšenců vydělala rovný milión dolarů, tedy více než 24 miliónů korun.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ukázka mobilní platformy Apple iOS 9Video: Reuters

 
Článek

Krátce po uvedení systému iOS 9 na trh totiž bezpečnostní společnost Zerodium vyhlásila soutěž o to, kdo najde jako první vážnou trhlinu v novém softwaru společnosti Apple. A právě zmiňovaný milión slíbila úspěšným nadšencům.

Za pár týdnů práce si tak hackerská skupina, jejíž identita je tajena, vydělala doslova astronomickou částku.

Zástupci společnosti Zerodium informovali na Twitteru o nalezení kritické chyby v iOS 9.

Společnost Zerodium zatím neposkytla ani detaily čerstvě objevené zranitelnosti. K jakým účelům je hodlá použít, zástupci podniku neprozradili.

Vyloučeno tak není ani to, že bude díky trhlině vytvářet exploity na míru, podobně jako to dělala již dříve firma Hacking Team. Ta vyvíjela viry na míru například i pro českou policii. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám