Hlavní obsah

Nový Firefox se snaží zatočit s viry

Novinky, mif

Společnost Mozilla tento týden vydala novou verzi internetového prohlížeče Firefox s pořadovým číslem 31. Tato generace přináší řadu vylepšení, jedním z nejzásadnějších je zdokonalená ochrana proti počítačovým virům. Prohlížeč s logem ohnivé lišky totiž dokáže kontrolovat stahované soubory.

Foto: Novinky

Firefox 31

Článek

„Nová verze Firefoxu přináší podporu kontroly stahovaných souborů proti seznamu známého malwaru. Mezi další novinky se řadí například přidané vyhledávací pole na stránku nového panelu,“ uvedl Pavel Cvrček ze serveru Mozilla.cz.

Zdokonalena byla také ochrana dětí na internetu. „Zajímavá je podpora nové HTTP hlavičky Prefer:Safe, která je posílána na server, pokud je ve Windows či Mac OS X zapnuta funkce Rodičovské ochrany (Parental Control). Server na tuto hlavičku může reagovat a neposílat zpět obsah, který by mohl být v rozporu s cílem této funkce,“ konstatoval Cvrček.

Tuto funkci není nutné nikde v prohlížeči zapínat, aktivuje se přímo v nastavení operačního systému. Kromě prohlížeče s logem ohnivé lišky funkci Rodičovská ochrana podporuje také konkurenční Internet Explorer.

Další vylepšení se týkají webových vývojářů. „Nástroje pro vývojáře nově obsahují Add-on Debugger, Canvas Debugger či kapátko na snímání barev ze stránky. Vylepšení se dočkaly i existující nástroje, takže je nově zahrnut vylepšený editor kódu, upravitelný box model či několik vylepšení v konzoli,“ uzavřel Cvrček.

Nový Firefox s pořadovým číslem 31 je možné stahovat pro Windows, Linux i Mac OS X.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám