Hlavní obsah

Pentagon zpětinásobí nasazení na "kybernetické" frontě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Americké ministerstvo obrany plánuje v příštích letech významně zvýšit počet specialistů schopných bránit počítačové sítě americké vlády před rostoucími hrozbami a současně vést "ofenzivní operace" proti zahraničním nepřátelům.

Článek

Podle listu The Washington Post, který se odvolává na nejmenované armádní zdroje, počet podřízených "kybernetického velitelství" má během několika let vzrůst z asi 900 na 4900 vojáků a civilistů.

O tom prý už koncem loňského prosince rozhodli šéfové Pentagonu vzhledem k rostoucímu ohrožení počítačové bezpečnosti. Jako ilustraci list připomněl sérii počítačových útoků a zejména virus, který loni vymazal údaje z více než 30 000 počítačů jedné saúdské ropné společnosti.

Podle zdroje agentury Reuters by "kybernetickému velitelství" měly být podřízeny tři druhy sil: "národní", které by chránily počítačové systémy, elektrické sítě a další druhy domácí infrastruktury, "bojové", které by napomáhaly útočným operacím v cizině, a "ochranné", zaměřené na ochranu systémů vlastního ministerstva obrany.

Podle ruského tisku se do "kybernetického zbrojení" pouští také Moskva, údajně po vzoru USA a NATO. Zatím prý jde na obou stranách o "verbování hackerů".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám