Hlavní obsah

Bílý dům simuloval kybernetický útok na New York

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bílý dům tento týden předvedl senátorům simulaci kybernetického útoku na New York. Snažil se je tak přimět k přijetí zákona, který by dal americké vládě větší kontrolu nad počítačovými systémy. Na svých webových stránkách o tom informoval deník The Hill.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Simulace předvedla reakci federální vlády a místní samosprávy na hypotetický kybernetický útok na newyorskou elektrickou rozvodnou síť během tradiční vlny letních veder. Další podrobnosti jsou tajné.

"Simulace byla realistická a ukázala, jak nebezpečné by mohlo být nepřijetí zákonů o kybernetické bezpečnosti," řekl demokratický senátor Jay Rockefeller, který byl jedním ze zhruba 30 členů Senátu, kteří se ukázky zúčastnili.

Internetový magazín podotkl, že i když nejsou možné následky počítačového útoku na zásobování New Yorku elektřinou známy, lze si udělat představu na základě podobných událostí z minulosti. V roce 2003 postihl velkou část Kanady a severovýchodní části Spojených států včetně New Yorku velký výpadek dodávek elektrického proudu.

Bez elektřiny tehdy bylo 14,3 miliónu obyvatel města. Dva lidé zemřeli kvůli otravě oxidem uhličitým a dva kvůli požárům způsobeným svíčkami. Jeden člověk zahynul po pádu ze střechy, když se pokoušel vykrást obchod. Další člověk zemřel na infarkt, když kvůli nefunkčnímu výtahu vyšel po schodech 17 pater do svého bytu. Bezpečnost během výpadku ve městě zajišťovalo 40 000 policistů a 15 000 hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám