Hlavní obsah

Desítky serverů jihokorejské vlády napadli hackeři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jižní Korea vyhlásila stav pohotovosti v kyberprostoru poté, co webové stránky 40 vládních a dalších institucí napadli hackeři. Oznámila to v pátek agentura AP s odvoláním na Korejskou komunikační komisi (KCC).

Foto: Profimedia.cz

Většina lidí má příliš krátká hesla. Jejich prolomení trvá hackerovi jen pár minut.

Článek

Podle mluvčího KCC šlo o útok typu DDoS (Distributed denial of service), kdy je na cílové servery vysláno nadměrné množství požadavků, které počítače při dané kapacitě nezvládají a odmítají přístup.

Terčem útoku se staly mimo jiné stránky prezidentského úřadu, ministerstev zahraničí, obrany a sjednocení, jihokorejské rozvědky, amerických sil v zemi či jihokorejského daňového úřadu. Hackeři zaútočili i na internetové stránky sedmi velkých bank.

Závažnost útoku zatím KCC neupřesnila, uvedla jen, že vláda úzce spolupracuje s internetovými bezpečnostními agenturami, aby problém vyřešila. Uživatele internetu vyzvala, aby si stáhli antivirové programy.

V červenci 2009 zaznamenala Jižní Korea a Spojené státy masivní útok proti desítkám internetových stránek, včetně ministerstva zahraničí, Bílého domu či Pentagonu. Jihokorejská rozvědka z těchto útoků obvinila komunistickou Severní Koreu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám