Hlavní obsah

Nezávislé testy potvrzují: ESET patří mezi nejlepší výrobce bezpečnostního softwaru

Novinky, Jakub Lohniský (Zdroj: eset.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komerční článek - Každá lidská činnost vyžaduje ohodnocení – ať už člověk vyrábí chleba nebo počítačové programy. Z nějakého důvodu je Česko i Slovensko líhní chytrých programátorů a především výrobcům antivirových programů se zde daří, což potvrzují i různá ocenění od odborníků. Proč jich slovenská společnost ESET sbírá tolik? A proč ji vloni ocenila i americká vláda?

Článek

Ať už používáte chytrý telefon, notebook nebo běžný počítač, určitě spoléháte na nějaké bezpečnostní řešení, běžně označované jako antivir. Pokud nejste nadšenci do počítačů, možná ani nevíte, jaké bezpečnostní řešení v počítači máte. Nicméně jestliže nějaké používáte, určitě chcete, aby vás chránilo inteligentně. Z hlediska pohodlí je například důležité, jak moc vás antivir obtěžuje nejrůznějšími varováními, a kolik z těchto varování tvoří falešné poplachy.

Pokud si nejste jistí, jestli váš antivir patří mezi ty kvalitní, určitě se vyplatí zeptat se známých, kteří se počítači zabývají více. Druhou možností je poohlédnout se po odborných nezávislých testech.

Slovenská společnost ESET získala za kvalitu svých bezpečnostních programů v polovině letošního února už 66. ocenění VB100 od prestižního britského magazínu Virus Bulletin. Ten se už od roku 1989 věnuje počítačovým virům, jejich odhalováním a prevencí. Od okamžiku, kdy byl na konci devadesátých let mezi sledované programy zařazen i antivir ESET NOD32, nezískala žádná antivirová společnost více ocenění než právě ESET.

Zmíněné poslední ocenění bylo uděleno produktu ESET File Security, který je zaměřený na operační systém Linux. V roce 2010 byl pak ESET oceněn za ochranu počítačů i na jiných systémech. Konkrétně ESET NOD32 získal ocenění VB100 za vynikající výsledky při testech na Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Suse Linux a síťových Windows Server 2003 a 2008. To je šest ocenění pro jediný program jen za loňský rok.

Další respektovanou organizací, která se zabývá testováním bezpečnostních programů je rakouská nezisková společnost AV-Comparatives . Ta pravidelně oceňuje ESET jako jeden ze tří nejlepších výrobců antivirů na světě. AV-Comparatives provádí každý rok mnoho různých testů, které zkoumají různé produkty antivirových společností a jejich reakci na známé i neznámé hrozby, přičemž ESET dvakrát tyto celoroční testy vyhrál. V průzkumu spokojenosti s antivirovými produkty – který uskutečnila japonská vydavatelská společnost ASCII Media Works  v srpnu 2009 – společnost ESET jasně zvítězila v celkovém hodnocení i v několika dílčích kategoriích, jako je rychlost softwaru nebo stabilita systému.

V roce 2010 pak ocenila společnost ESET dokonce i americká vláda. V soutěži – kde se sešlo více jak 80 návrhů, jak chránit Spojené státy americké před kybernetickými útoky – ESET se svým projektem „Securing Our eCity“  („Chráníme své elektronické město“) vyhrál.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám