Hlavní obsah

On-line hry: Evropský pohár ClanBase je dohrán

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejdůležitější akcí evropského profi hraní bylo v uplynulém týdnu finále EuroCupu pořádané portálem ClanBase v Dánsku. Kromě dobrého pocitu a renomé v Evropě šlo o desetitisíce dolarů, takže ve většině her jsme byli svědky velkých bitev až do konce. V ČR je klid před bouří - InvexCup vypukne až 9. října, a tak přední hráči zatím trénují.

Článek

Novinky z domova

  • Sázková kancelář Fortuna vůbec poprvé přidala mezi své obory i profi hraní a vypsala kursy na výsledky Counter-Strike turnaje na Finále Mistrovství ČR v počítačových hrách - InvexCupu 2006. Největšími favority jsou podle Fortuny SkyRiders s kursem 2.5, za nimi následují slovenští defeaters s kursem 2.8. 
  • Pětidílná kvalifikace Starcraft: Broodwar turnaje Tour de GameZone vyvrcholila finálovými zápasy, do nichž postoupilo nejlepších 16 hráčů. V nejlepší formě se představil CDS)EnerGy, když ve finále porazil 3:1 na mapy českého WCG reprezentanta ACT-Dark_Caleba a odnesl si tak bezdrátový set od společnosti Logitech.
  • Zajímavý turnaj ve hře Call of Duty 2 připravili CZKlan a herna Battlezone na sobotu 30. září. Půjde v něm o finanční odměny ve výši 21 700 Kč a také o pronájem herních serverů. Dá se očekávat účast české špičky, prozatím se přihlásilo 13 týmů.
  • Jen dva týdny před InvexCupem je rušno u jednoho z favoritů na vítězství v Counter-Strike turnaji - týmu nEophyte. Ti se rozhodli ukončit spolupráci s dosavadním lídrem týmu Kac0rem a místo něj přijali hráče Hitmana. Podle rozhovorů s ostatními členy týmu bylo rozhodnutí jednomyslné a mělo by mít pozitivní vliv na hru i výsledky klanu.

Slovenští fu.sk - vítěz InvexCupu 2005 ve hře Counter-Strike.

Foto: www.progamers.cz

Novinky ze světa

  • Kvalifikace World Cyber Games už proběhla i ve Švédsku, kde se rozhodně počítá s několika světovými medailemi. Counter-Strike finále pro sebe rozhodli NiP, když porazili své odvěké rivaly SK-Gaming 2:1 na mapy. Warcraft III slot pak vybojoval bývalý člen SK-Gaming ElakeDuck po výhře nad GlaiVem 2:1.
  • Turnaj CPL Winter, který se uskuteční v prosinci letošního roku, byl o týden přesunut, a to hlavně kvůli problémům s místem v hotelu Hyatt Regency. Nyní by mělo být pro hráče a návštěvníky k dispozici více pokojů, CPL navíc jako gesto omluvy rozdá 500 návštěvnických vstupů zdarma.
  • Původně německá Warcraft III divize mousesports cítí šanci v lize WC3L a rozhodla se angažovat dva talentované hráče z Číny. Oba by měli nastoupit za tento tým na konci základní části soutěže a hlavně by měli posílit sestavu pro velice pravděpodobné play-off. Za mouz hraje ve WC3L i český hráč ACT-Giacomo, jeho pozice by ale neměla být ohrožena, neboť oba Číňané hrají odlišnou rasu.
  • V čínském hlavním městě Pekingu se o tomto víkendu odehraje světové finále turnaje KODE5, a to ve dvou hrách - Counter-Strike a Warcraft III. Nasazeným hráčům se podařilo postoupit ze základních skupin, organizátoři favorizují švédské CS týmy SK-Gaming a fnatic a holandského hráče 4K^Grubbyho.

WCG 2005 v Singapuru - tourney area

Foto: www.worldcybergames.com

ClanBase EuroCup - LAN finále

V dánském městě Aarhus se o víkendu konalo finále třináctého ročníku ClanBase EuroCupu. Vzhledem k tomu, že se organizátorům podařilo sehnat solidní prizemoney ve výši více než 37 500 dolarů, zájem evropských hráčů a týmů byl značný a finále napovědělo o možném vývoji na evropské herní scéně.

LAN finále se hrálo ve čtyřech hrách, největší hvězdou byl zřejmě Holanďan 4K^Grubby ve hře Warcraft III, švédští favorité CS turnaje z týmu Ninjas in Pyjamas dali přednost WCG kvalifikaci. Domácí diváci fandili hlavně CS týmu NoA, žádný další dánský hráč se do finále neprobojoval.

Counter-Strike turnaj

V CSku bylo vše otevřené, prakticky všichni účastníci si dělali naděje na úspěch. Největším favoritem byli při neúčasti NiP zřejmě Švédové z klanu Speed-Link, věřilo se i domácím NoA. Právě tyto dva týmy se utkaly ve velkém finále, k velké radosti dánských diváků to byli právě NoA, kteří zvítězili jasně 2:0 na mapy a vyhráli letošní EuroCup.

1. místo: NoA (Dánsko) - 7500 USD

1. místo: NoA (Dánsko) - 7500 USD2. místo: Speed-Link (Švédsko) - 3500 USD

3. místo: 4Kings (Velká Británie) - 2250 USD

Warcraft III turnaj

Zatímco v CSku byly v popředí týmy, od kterých se to čekalo, ve strategii Warcraft III bylo vše úplně jinak. Hlavní favorit 4K^Grubby ve svém prvním zápase podlehl krajanovi fnatic.Rotterdamovi a protože ani druhý adept na vítězství mouz.SaSe nebyl ve své kůži, Rotterdam dotáhl své snažení až k vítěznému konci. Není to poprvé, kdy náhradník (Rotterdam nastoupil až místo ruského hráče Deadmana) porazil všechny "regulérní" finalisty a odnesl si cenu za 1. místo.

1. místo: fnatic.Rotterdam (Nizozemsko) - 2000 USD

1. místo: fnatic.Rotterdam (Nizozemsko) - 2000 USD2. místo: 4K^Grubby (Nizozemsko) - 1000 USD

3. místo: mouz.SaSe (Švédsko) - 650 USD

V dalších dvou hraných turnajích triumfovali švédští FOE (hra Quake 4) a tým Check-Six, oba tyto týmy patřily k předturnajovým favoritům. Již 13. ročník ClanBase EuroCupu tak máme zdárně za sebou, další sezóna začne zhruba za měsíc.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Evropská liga o 4,5 miliónu Kč

Stále si myslíte, že se hraním počítačových her nelze uživit? Dalším, kdo se vás bude snažit přesvědčit o opaku, jsou pořadatelé ESL Core 2 Extreme Masters,...

On-line hry: Američané na QuakeConu vyhořeli

V americkém Dallasu se již pojedenácté konal turnaj QuakeCon, kde se vše pochopitelně točilo kolem hry Quake. U nás se rozjíždějí WCG kvalifikace a pokud...

Výběr článků

Načítám