Hlavní obsah

On-line hry: Česká WCG kvalifikace je zahájena

Novinky, Michal Sztemon

V průběhu předchozích dvou týdnů bylo odehráno první kolo české kvalifikace na turnaj World Cyber Games ve všech pěti soutěžních hrách. Kdo si vybojoval účast v zářijovém národním finále a jaký byl zájem hráčů? I to se dočtete v dnešním článku, stejně jako další novinky z domácích i zahraničních online her.

Článek

Novinky z domova

* Letos již počtvrté se v hernách sítě PG Cyber Café uskutečnil mezihernový turnaj ve hře Warcraft III DotA. Kromě 8000 Kč v hotovosti a 100 volných hodin v hernách v něm šlo o jedno postupové místo na finále MČR - InvexCup, takže se rozhodně bylo na co dívat. Vítězství vybojoval tým Sudden Impact, ten už však své teplé místečko na Invexu zajištěn má, takže se tam kvalifikují druzí v pořadí - Cyber Machines.

* Přední domácí multiherní klan eSuba vítá ve svých službách další sekci, ta se zaměřuje na týmovou střílečku Counter-Strike: Source. Nynější eSuba (dříve pod jménem TnT) má "na kontě" např. dvě medailová umístění z mezihernových PGCC turnajů anebo vítězství v Battlezone Cupu.

* Již čtvrtý díl kvalifikace má za sebou Starcraft: Broodwar turnaj Tour de GameZone, v němž jde o hardware Logitech a také o bodíky do hodnocení ČMSP. Vítězství si vybojoval CDS)PredY, když ve finále porazil ACT-Dark_Caleba 3:1 na mapy, v celkovém pořadí však vede právě dnes druhý ACT-Dark_Caleb. Poslední (pátý) kvalifikační turnaj bude odehrán o víkendu, šanci na postup do finále má stále více než 20 hráčů.

* Multiklan nEophyte před koncem letních prázdnin vydatně posiluje. Z hráčského důchodu se vrací Warcraft III hráč Hum4nic, nově do týmu přicházejí členové fighters.JRC, aby zaplnili mezeru po odchodu UT2004 týmu. Nejnovějším přírůstkem je pak Call of Duty 2 sekce, která by ráda sesadila eSubu z českého trůnu. No uvidíme.

Nová Counter-Strike: Source divize klanu eSuba.

Novinky ze světa

* V německém Lipsku se v tomto týdnu koná herní veletrh Games Convention, největší svého druhu v Evropě. Nezbytnou součástí je samozřejmě i progaming, neboť na GC budou odehrány tyto turnaje - finále evropského poháru European Nations Championship, finále exhibiční ligy NGL One a také finále německé KODE5.

* Nejúspěšnějším týmem po čtyřech odehraných kolech týmové Warcraft III ligy WC3L jsou mousesports, kteří si ve čtvrtém kole poradili s obhájci titulu z týmu Meet Your Makers 3:2 na zápasy. Rozhodující utkání nad korejským hráčem EVE vybojoval český hráč ACT-Giacomo, ten prozatím neprohrál ani zápas a je jedním z nejlepších účastníků ligy.

* Exhibiční turnájek GIGA2 All-Stars hraný ve hře Counter-Strike systémem 2vs2 ovládli Švédové. Finálový zápas byl totiž čistě švédskou záležitostí, lepší v něm byli zkušenější Game-Over (SpawN, Snajdan), když 2:0 na zápasy porazili mladíky Team 17 (allen, zioz). Celkem se zde hrálo o 2000 amerických dolarů.

* Vítězstvím zahájila česká Starcraft: Broodwar reprezentace své účinkování v turnaji e-World War, když porazila silné Francouze 3:1 na zápasy. Našimi dalšími soupeři budou vítězové utkání Polsko B vs. Kanada, turnaj se hraje systémem Double Elimination.

Obrázek ze hry Counter-Strike 1.6

České WCG kvalifikace s malým zájmem hráčů

Českou kvalifikaci turnaje World Cyber Games (WCG) pořádá již počtvrté společnost eSport Entertainment, nyní ve spolupráci s portálem GamePark. Světové finále bude odehráno v říjnu v italské Monze. Čeští pořadatelé tak mají napilno, aby stihli určit, kteří hráči (týmy) jsou nejlepší v pěti hrách - Counter-Strike 1.6, Warcraft III, Starcraft: Broodwar, NFS: Most Wanted a FIFA 06.

A co pro to musejí udělat? Registrovat se (poplatek za účast v 1 turnaji je 300 Kč/hráč), skončit mezi nejlepšími čtyřmi v jednom ze dvou kvalifikačních turnajů a následně uspět i v národním finále. V těchto dnech máme za sebou první krok - ve všech pěti hrách je totiž odehrána právě jedna kvalifikace a my známe polovinu účastníků českého finále. Pojďme se tedy podívat, jak to zatím hráčům šlo a kdo již má účast jistou.

Counter-Strike 1.6

První kvalifikační turnaj v této hře se konal v sobotu 12. srpna a zřejmě i kvůli kolizi s mezihernovým ČMSP turnajem v hernách PG Cyber Café se zúčastnily pouhé dva týmy (SkyRiders a STiP). Oba klany spolu sehrály zápas, ve kterém de facto o nic nešlo a svorně postupují do finále. Účast SkyRiders v něm určitě překvapením není, pokud bych si měl tipnout, pak právě SkyR mají největší šance na výhru v národním finále.

Warcraft III

Také Warcraft III žádné rekordy v návštěvnosti netrhal, na první termín se sešli čtyři hráči. Tři z nich se ovšem raději rozhodli z tohoto termínu odstoupit a o svou šanci si zahrát ve druhé kvalifikaci. Jediným hráčem, který si tedy zajistil postup již v této kvalifikaci, se stal starý známý Hum4nic, nyní člen klanu nEophyte. Ve druhé kvalifikaci se tak hraje hned o 7 slotů, představí se mimo jiné i aktuální Mistr ČR ACT-Giacomo.

SC: BW kvalifikace na turnaj WCG 2006.

Starcraft: Broodwar

Třetí hra a konečně regulérní turnaj, kterého se účastnilo 16 hráčů. Hned pětice z nich nosí před svou přezdívkou tag CDS a právě hráči tohoto týmu si z kvalifikace udělali soukromou záležitost. První čtyři místa totiž patří CDS, a to v pořadí Gantrior, Lopata, PredY, EnerGy. Až za první čtveřicí skončil ACT-Dark_Caleb anebo stále se zlepšující hráči týmu SkyRiders.]DK[, všichni ale budou mít možnost nápravy v kvalifikaci druhé.

FIFA 06

Další v řadě je fotbálek FIFA 06, kam se přihlásilo více než 50 lidí (na oba termíny). Na první termín ovšem dorazili pouze čtyři hráči, takže si spolu pro zábavu zahráli, aby bylo určeno pořadí kvalifikantů a šli domů. V národním finále uvidíme Mistra ČR el-Diabla z eSuby, nedávného vítěze GameZone ligy nEph.acsp a dále nEph.Filipose a NR.Ferdu. Souboje ve druhé kvalifikaci budou určitě mnohem zajímavější...

NFS: Most Wanted

Ani zde se zázraky neděly. Do kvalifikace je přihlášena necelá stovka hráčů, většina z nich ale zřejmě pilně trénuje až na druhou kvalifikaci. Vzhledem k nepříliš obsazené první kvalifikaci se zde totiž hrálo jen o 3 místa, ta obsadili zkušení borci - SkyR|Algida, BMK|ondrazig a FaB|Korn.

První část české WCG kvalifikace je tedy za námi, v průběhu tohoto a příštího víkendu se rozhodne o dalších účastnících. Doufám, že se organizátorům podaří probudit zájem komunity a že druhý díl české kvalifikace bude mnohem vydařenější.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám