Hlavní obsah

Canon svolává do servisu 140 000 kopírek, mohou hořet

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Známý výrobce tiskáren a fotografické techniky Canon svolává do servisu kolem 140 000 kopírek, které se mohou samy vznítit.

Článek

Před několika týdny vyděsily uživatele vadné baterie v mobilních počítačích značky Apple a Dell, viníkem byla japonská Sony, která energetické články vyrobila. [celá zpráva]

Ve druhém zářiovém týdnu se k problému se samovznícením přiznala společnost Canon. V tomto případě však na vině nejsou špatné baterie, ale nekvalitní napájecí kabely, které mohou hořet.

Zástupci Canonu uvedli, že závada na napájení se může vyskytnout i u kopírek vyrobených v roce 1987. Celkem firma svolává do opraven na 140 000 přístrojů. Společnost se domnívá, že si tyto reklamace vyžádají náklády v řádu asi 1,7 miliónů dolarů.

V uplnynulých dvaceti letech vyrobil Canon na dva milióny kopírek. Kolem 270 000 z nich se stále používá, odhaduje společnost. Z těchto asi čtvrt miliónu kusů jich je 141 218 závadných.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám