Hlavní obsah

Na hudební piráty si posvítí nový software

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Identity Systems uvedla počátkem srpna nový software, který by měl nahrávacím společnostem pomáhat v boji proti pirátům. Systém prohledává světovou síť a pátra po názvech sdílených hudebních či video souborů. Podle nich se pak snaží lokalizovat případné piráty.

Foto: Novinky
Článek

Podle deníku TechWeb pracuje aplikace Unstructured Data Module na základě speciálních postupů, pomocí nichž vyhledává určité znaky ve streamovaných digitálních datech.

Software je schopen prokopávat nejen klasické databáze, na něž při své pouti sítí narazí, ale také nahlíží do e-mailů, sdílených adresářů, výsledků vyhledávání ve výměnných sítích, nebo do výpisu nejstahovanějších dat z daného webu.

V současnosti se nahrávací společnosti zaměřují pouze na ucelené balíky dat, v nichž je například ukryto určité hudební album či film. Experti se však domnívají, že s prodejem hudby online a tím pádem i otevřením nových nástrojů ke sdílení hudby, začnou firmy vyhledávat a nasazovat i jiné postupy, jimiž budou bojovat proti internetovému pirátství.

Právě tehdy se mohou dobře uchytit systémy, které dnes testuje Identity Systems, míní odborníci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám