Hlavní obsah

Systémy s Firefoxem v ohrožení, napadá je virus FormSpy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Internetový prohlížeč Firefox a tedy i počítačové systémy, které s ním pracují, napadá nový počítačový virus FormSpy. Ve středu to uvedl výrobce bezpečnostních programů McAfee.

Článek

Podle společnosti McAfee útočí takzvaný "FormSpy Trojan" na počítače, které již byly dříve infikovány virem "Download-AXM". Jakmile se jednou FormSpy dostane do napadaného systému, instaluje se do jedné z částí webového prohlížeče Mozilla Firefox.

Trojský kůň sbírá z počítače citlivé informace jako jsou například čísla kreditních karet, bankovních účtů, které dále přeposílá svému tvůrci. McAfee však varuje, že je program schopen i jiných triků - dokáže také odhalovat přístupové kódy pro ICQ komunikátory, FTP připojení, IMAP a poštovní POP3 protokol.

McAfee však dodává, že nebezpečnost FormSpy kódu je poměrně nízká, firma připomíná, že počítač musí být předem napaden trojským koněm Downloader-AXM.

Reklama

Výběr článků

Načítám