Hlavní obsah

Seagate uvede pevný disk s 256MB flash pamětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Seagate představila ve středu unikátní pevný disk s kapacitou 160GB, který obsahuje 256MB flash paměť. Podle firmy tato vychytávka zrychlí start počítače, rovněž prodlouží dobu výdrže notebooků na baterie.

Článek

Jednotka Seagate Momentus 5400 PSD (power saving drive - úsporný disk) se k počítači připojuje pomocí Serial ATA rozhraní. Unikátní 256MB flash paměť pak podle výrobce sníží spotřebu disku až o 50 %, vylepší jeho výdrž a snížní možnost poškození dat.

Výhody při nasazení nového typu pevného disku, který je kombinovaný s flash pamětí, se podle Seagate uplatní hlavně v novém operačním systému Windows Vista, který s rozsáhlou flashkou umí pracovat.

Seagate není jedinou firmou, která představila hybridní pevný disk, jenž je schopen využít prostředí Visty. Podobný koncept ukázala také společnost Intel (platforma Robson), jež však předpokládá integraci flash paměti do základní desky. Zapomenout nesmíme ani na Samsung, který koncem května předvedl novou generaci harddisků se 128 až 256MB flash paměti. [celá zpráva]  

Všechna tato zařízení se ve větším množství objeví na trhu až příští rok. Zájem uživatelů o ně podpoří nejen OS Windows Vista, ale také nová platforma pro přenosné počítače zvaná Santa Rosa z dílny amerického giganta Intel.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám