Hlavní obsah

McAfee bude antivirovým programem konkurovat Microsoftu a Symantecu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost McAfee v úterý oznámila, že uvede nový antivirový program "Falcon". McAfee se tak stala po Microsoftu a Symantecu další velkou firmou, co se pokusí inovovaným produktem získat část trhu s bezpečnostními nástroji.

Článek

Software McAfee se však od konkurence liší v jednom zásadním ohledu, Falcon bude nabízen hned ve čtyřech variantách. Microsoft ani Symantec o více druzích svých programů neuvažují a nabízejí je jako jeden komplexní balík - Symantec Norton 360, Microsoft OneCare Live [celá zpráva].

Zástupci McAfee uvedli, že všechny verze budou obsahovat základní bezpečnostní produkty - tedy antivirový a antispamový nástroj spolu s firewallem plus utilitu PC health (umí např. defragmentovat harddisk) a SiteAdvisor, který dokáže hodnotit nalezené stránky z hlediska bezpečnosti.  

Prvním a zároveň nejlevnějším produktem McAfee bude balík "VirusScan Plus". Pokročilejšími pak "PC Protection Plus" a "Internet Security Suite" s přidaným phishing a spamovým štítem, nástroj by měl také varovat v případě, že se nějaký program pokusí podloudně odeslat například číslo kreditní karty z uživatelova počítače.

Na vrcholku produktů McAfee stojí balíček s příhodným názvem "Total Protection", který zvládá zabezpečit také bezdrátové sítě. 

Stejně jako Microsoft a Symantec bude i McAfee prodávat svůj produkt na bázi předplatného. Uživatel si tak software pronajímá na jeden rok, bezpečnostní nástroje od Microsoftu a Symantecu v přepočtu vychází na necelých 1300 Kč. Zástupci McAfee dosud cenu svých programů nesdělili .

Ke konci měsíce zpřístupní McAfee testovací verze nových antivirových systémů. Finální produkt by se měl objevit na trhu závěrem léta.

Reklama

Související články

Microsoft uvede vlastní antivirovou aplikaci

Přibližně rok od koupě společnosti Sybari Antivirus, která stála v pozadí programu Antigen, je Microsoft připraven uvolnit vlastní antivirovou aplikaci,...

Výběr článků

Načítám