Hlavní obsah

Microsoft snižuje ceny kancelářských produktů Office

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SEATTLE

Společnost Microsoft, která je největším výrobcem softwaru na světě, snižuje ceny kancelářských produktů Office. Firma to oznámila v úterý. Opatření dnes vstoupí v platnost ve Spojených státech a později v celém světě.

Článek

Maloobchodní cena balíku Office XP Standard, který je určen pro typické domácí uživatele, se sníží na zhruba 410 ze současných 480 dolarů a cena balíku Office XP Professional zaměřeného na firemní uživatele klesne na přibližně 490 z 580 dolarů.

Společnost rovněž sníží ceny jednotlivých programů, tedy Word, Excel a PowerPoint, o zhruba 30 procent. Firma však neuvedla, zda hodlá použít nové ceny i pro novou verzi Office, kterou plánuje uvést na trh v létě, napsala agentura Reuters.

Společnost Microsoft ve třetím finančním čtvrtletí, jež skončilo v březnu, mírně zvýšila čistý zisk na 2,79 miliardy dolarů z 2,74 miliardy ve stejném období předchozího roku. Celkové tržby stouply o 8,1 procenta na 7,84 miliardy dolarů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám