Hlavní obsah

Internetové firmy mají v USA zálohovat data o lidech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Americké ministerstvo spravedlnosti a Federální úřad pro vyšetřování (FBI) naléhají na poskytovatele internetových služeb v USA, aby informace o svých zákaznících a další data shromažďovali po dva roky, tedy podstatně déle, než to dělají dosud.

Článek

Rovněž požadují, aby firmy uchovávaly internetové adresy přidělené zákazníkovi v okamžiku jeho připojení na internet.

Podle agentury CNN však internetový průmysl tyto požadavky ostře odmítne z obav o ohrožení práva na soukromí jeho klientů. Firmy rovněž namítají, že by je archivace dat příliš finančně zatížila. Internetové společnosti ale zároveň prý uvedly, že existují i jiné způsoby, jak získat tato data.

Úřady oficiálně požádaly o spolupráci s poskytovateli internetových služeb nedlouho poté, kdy se americká veřejnost dověděla, že prezident George Bush zmocnil Národní bezpečnostní agenturu (NSA), aby tajně sledovala e-mailovou korespondenci a telefonické hovory při pátrání po lidech údajně napojených na teroristické aktivity. [celá zpráva]

Původně však nutnost zálohování dat, které měly provádět ISP, zastíraly pátráním po lidech, kteří v síti šíří dětskou pornografii.

Ministerstvo spravedlnosti a FBI se ve své nynější žádosti obrátily na společnosti Verizon, Comcast, AOL, Microsoft, Google a na Sdružení amerických poskytovatelů internetových služeb.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám