Hlavní obsah

Hra na vojáky americké armády je stále velice úpěšná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

America´s Army je veleúspěšná a propracovaná počítačová hra, která je navíc poskytovaná zdarma. Byla vyvinuta americkou armádou. V současnosti slouží gameska armádě také k náboru vojínů i k výcviku branců.

Článek

Celosvětově má America´s Army kolem šesti miliónů registrovaných uživatelů a množství fandů, kteří o překot zřizují webové portály, kde možnosti této hry podrobně popisují.

Do pravé akce, která vrcholí například zachraňováním rukojmí, se hráč dostane až po absolvování virtuálního tréninku, kde se například naučí obsluhovat střelnou zbraň nebo poskytnout první pomoc. 

America´s Army slouží k výcviku malých jednotek

Podle Chrise Chamberse, který určuje směrování a zaměření dalších verzí America´s Army, je klíčovým prvkem každé armády "schopnost vnitřní spolupráce, podřízení se velení a ucelenosti jednotky", což podle něj tomuto hernímu projektu nechybí.

"Víme, že takový druh technologie (America´s Army) je opravdu skvělý pro trénování malých jednotek," uvedl Chambers. Design America´s Army navíc umožňuje vytvářet skupiny lidí přes internet, kteří úzce spolupracují a snaží se řešit všechny příběhové simulace, na něž v průběhu času narazí, dodal.

V posledních dvou letech byla America´s Army přetvořena v čistě tréninkovou platformu. Hra pomáhala řešit například takové situace, jakou byla a stále je ochrana konvojů v Afghánistánu a Iráku.

Ochrana konvoje

Nadstavba "Convoy Skills Engagement Trainer", kterou armáda zakomponovala do svého herního projektu, se snaží co nejrealističtěji simulovat ochranu kolony jedoucích vozidel. V jedné herní kapitole směřují vozidla do irácké Bákuby. Cílem mise je udržet vozidla v bezpečí před nepřátelskou palbou a dojet na místo určení.

Jeden z vojáků řídí automobil, zatímco druhý ovládá střelnou zbraň. Laserovým paprskem rychle kmitá po okolí, vyhledává možné cíle a zabíjí virtuální nepřátele. Pokud osádka simulované kolony vozidel neuspěje, má možnost, narozdíl od skutečného života, pokus opakovat.

"Je totiž mnohem lepší, když je osoba zabita 1000x v trénikovém zařízení, než jednou v reálném životě," uvedl nejmenovaný voják, potýkající se s virtuálním životem v America´s Army.

DOWNLOAD, homepage, 903 MB (verze 2.5)

Anketa

Je podle vás America´s Army kvalitní projekt?
Ano
85,6 %
Ne
14,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 563 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám