Hlavní obsah

Ptačí chřipka nakazila počítače

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počítačoví útočníci využívají velkého strachu a zájmu, který panuje okolo ptačí chřipky. Masově rozesílají e-mail informující o ptačí chřipce, jehož příloha však obsahuje virus, varovala počátkem týdne antivirová společnost Panda Software.

Článek

Virus Naiva.A se podle Pandy maskuje za klasický Word dokument, který doprovází podvodný e-mail. Příloha je označena jako "Outbreak in North America" (Kalamita v Severní Americe) nebo "What is avian influenza (bird flu)?" (Co je ptačí chřipka?).

Při otevření falešného dokumentu virus mění a maže soubory uložené v počítači, nahrává do přístroje trojského koně Ranky.FY. Program poté dovoluje svému tvůrci přistupovat na dálku k napadenému systému a ovládat jej.

Virus se však neumí sám šířit, musí být manuálně rozesílán dál, uvedla Panda. Počítačů napadených programem Naiva.A tak asi příliš mnoho nebude. Zranitelnými systémy jsou Windows 2003, XP, 2000, NT, ME, 98 a 95.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám