Hlavní obsah

Korejci posílají fotky z telefonů přímo na LCD displeje

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KOREA

Korejský telekomunikační gigant SK Telekom se závěrem roku vytasil se speciálním produktem a s ním spojenou službou. Vlastník mobilního telefonu může na elektronický displej ihned poslat zachycený snímek nebo video a vystavit si jej vystavit tak jako obrázek.

Článek

Posílání fotek nebo videí přímo z telefonů na elektronický displej je možně přes číslo *7777. Monitor však musí být poblíž mobilu nebo připojen k internetu.

V současné době napočítáme celkem deset typů plochých displejů, které komunikují s telefony s tarify od SK Telekomu. Některé z monitorů připomínají svým vzhledem obrázky s dřevěnými rámy, u jiných se zdá, že jsou zapouzdřeny v kovu.      

Zobrazovací jednotky s uhlopříčkou 10,4 palců (asi 26,5 cm) a rozlišením 800 x 600 bodů zvládnou přehrát formát Mpeg 1/2/4, DivX, poradí si také se zvukem v MP3, PCM, WAV a WMA formátu.

Pro uchovávání fotek a kratších videozáznamů obsahují 64MB vnitřní paměti, do rámečků se vešel také slot pro karty formátu Compact Flash, SD, MMC a MemoryStick.

Při podepsání smlouvy s SK Telekomem dostane vlastník rámečku také 300MB diskový prostor na serveru společnosti, kam lze nahrávat videa a pořízené snímky a následně je odtud opětovně stahovat.

Vše vypadá velice schopně a nadějně, zbývá se pouze zeptat, kdy bude něco podobného v České republice...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám