Hlavní obsah

Wal-Mart bude údajně prodávat notebooky za 10 000 korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnosti Wal-Mart a Hewlett-Packard pravděpodobně uvedou na Den díkuvzdání velice levné přenosné a stolní počítače. Jejich cena by neměla překročit 398 dolarů, tedy asi 10 000 korun.

Článek

Detaily o prodeji počítačů zveřejnila jako první stránka Black Friday 2005. Podle přiložených ceníků dodá Wal-Mart osobní počítače a notebooky společnosti Hewlett-Packard. Pokud se informace potvrdí, pak půjde o vůbec první prodeje takto levných notebooků se systémem Windows.

Laptopy v ceně 398 dolarů budou vybaveny procesorem 2800+ Sempron společnosti AMD, 256MB operační paměti, 40GB pevným diskem, CD-RW/DVD mechanikou a 15" LCD displejem.

Stolní počítač nabídne za stejnou cenu o něco více výkonu. Jeho motorem bude jádro AMD Sempron 3000+, v útrobách přístroje najde domov i 512MB operační paměti a 40GB pevný disk. Do ceny modelu se vešel i 15" LCD panel.

Američané se ženou do obchodů

Den díkuvzdání připadá na čtvrtý čtvrtek v listopadu a je současně největším nákupním dnem roku. Analytici uvádějí, že takzvané 398 dolarové notebooky nebudou posledními, které se v tomto a příštím roce objeví. I v budoucnu se totiž očekává stálý pozvolný sestup cen počítačů.

Black Friday 2005 nicméně tají zdroj informací, podle kterých dodá Wal-Mart na americký trh velice levné počítače. Představitelé BF 2005 však tvrdí, že data pochází od důvěryhodných osob. Souhlasí s nimi i mnozí pozorovatelé, informace považují za "legitimní".

Společnost Hewlett-Packard odmítla údaje jakkoli komentovat, zástupci společnosti Wal-Mart nebyli k zastižení. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám