Hlavní obsah

Domov je tam, kde je VIIV systém, říká Intel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novým symbolem, který bude zdobit klíčové části digitální domácnosti, tedy počítačové systémy, se stane logo VIIV. Výrobce mikroprocesorů Intel to oznámil na tiskové konferenci ve středu.

Článek

Počítač, který symbol VIIV ponese, má obsahovat všechny prvky, jež dovolí nahrát televizní vysílání nebo přehrávat hudbu.

Nálepka VIIV uživateli řekne, že systém obsahuje procesor Intelu, čipset od stejného výrobce a soubor programů, které budou potřebné k jednoduchému ovládání dalších přidaných multimediálních funkcí.

Tímto se logo VIIV liší od staršího symbolu Centrino - to vlastníkovi přenosného počítače říká, že přístroj obsahuje procesor a čipset od Intelu a bezdrátovou síťovou kartu standardu Wi-Fi.

Teorií, co znamená "VIIV", je celá řada

Jedna z teorií, která se snažila objasnit původ a význam loga "VIIV" říká, že jde o římské symboly, tedy čísla 6 (VI) a 4 (IV), což má označovat 64-bitové schopnosti "VIIV" systémů.

Podle jiné je "VIIV" logem počítačů vybavených dvoujádrovými čipy Pentium 5, tedy nových procesorů, které obsahují dvě jádra (V//V).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám