Hlavní obsah

Facebook zváží omezení živého vysílání. Kvůli útoku v Christchurchi

Společnost Facebook zváží možnosti pro restrikce živého vysílání na své sociální síti. S odvoláním na oznámení provozní ředitelky firmy Sheryl Sandbergové o tom v sobotu informoval zpravodajský server BBC. Firma tak reaguje na nedávnou střelbu ve dvou mešitách v novozélandském městě Christchurch, kterou útočník nahrával a vysílal v přímém přenosu. Při teroristickém útoku zahynulo 50 lidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na Novém Zélandu uctili oběti teroristického útokuVideo: Reuters

 
Článek

Společnost zvažuje, že omezí možnosti vysílat v přímém přenosu například pro ty, kdo v minulosti porušili pravidla užívání sociální sítě.

Podle BBC sedmnáctiminutové video mělo na Facebooku 4000 zhlédnutí ještě, než bylo odstraněno. Provozovatelé sociálních sítí měli s jeho odstraněním značné potíže. Originál byl sice z Facebooku stažen 12 minut po ukončení živého vysílání, video se ale v editované podobě šířilo dál internetem. Podle BBC měl záznam v den útoku více než 1,5 milionu kopií, objevil se také na platformě Instagram a Youtube.

Foto: Reuters

Brenton Tarrant, střelec z novozélandského Christchurche.

Na Novém Zélandě bylo šíření a držení záznamu masakru klasifikováno jako trestný čin.

"Mnozí z vás se oprávněně ptali, jak on-linové platformy, jako je Facebook, mohly být zneužity k šíření hrůzného záznamu útoku... Vyslyšeli jsme žádosti, že musíme dělat více – a souhlasíme," napsala Sandbergová v otevřeném dopise, který zveřejnil novozélandský list New Zealand Herald.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na Novém Zélandu se konala demonstraceVideo: Reuters

Reklama

Výběr článků

Načítám