Hlavní obsah

CES 2019: Na výstavišti vyrostla obří akvária. Nechyběla ani mořská panna

Novinky, ort
Las Vegas

Letošní ročník veletrhu CES patřil nejrůznějším podvodním dronům, představilo je hned několik společností. Nechyběly přitom ty nejznámější, ale představily se také úplně nové projekty. Díky tomu přímo uprostřed největšího technologického veletrhu vyrostlo hned několik akvárií.

Foto: John Locher, ČTK/AP

Mořská panna na stánku společnosti Sublue

Článek

Ti nejznámější světoví výrobci, jako jsou například společnosti Sony, Asus, Acer, Razer, Panasonic, LG, Nikon, Lenovo, Canon či HP, mají na veletrhu CES obrovské výstavní plochy, ve kterých můžete strávit klidně i několik hodin, než si prohlédnete všechny prezentované přístroje.

Většina zbývajících společností má však daleko menší prostory k prezentaci. Bez nadsázky se dá říci, že pak bojují o každý metr.

Foto: Ross D. Franklin, ČTK/AP

Podvodní dron Navatics MITO

Snad jedinou výjimku tvořili výrobci podvodních dronů. Díky nim totiž na přeplněné výstavní ploše vyrostlo hned několik velkých akvárií. V nich se proháněly technologické novinky a samotní návštěvníci si mohli vyzkoušet, jak se takový bezpilotní podvodní stroj ovládá.

To bylo možné například u stánku společnosti Geneinno, která prezentovala svůj nový model Titan. Patrně není třeba dodávat, že zájem o vyzkoušení ovládání byl obrovský.

Foto: archív výrobce

Podvodní dron Titan

Titan má totiž jako první na světě robotické rameno. Zároveň jde o nejhlubší potápěčský podvodní dron s 4K kamerou – ponořit se dokáže až do hloubky 150 metrů. [celá zpráva]

Stejně tak si ale návštěvníci mohli zahrát na kapitána dronu Navatics MITO, který byl také ponořen v jednom z akvárií.

Patrně nejdál šla ale v prezentaci podvodních přístrojů společnost Sublue. Ta v obřím akváriu uprostřed výstavní plochy nechala plavat hostesku převlečenou za mořskou pannu, jak je vidět v úvodu článku.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám