Hlavní obsah

CES 2019: K podvodním radovánkám poslouží dron i skútr

Novinky, mif
Las Vegas

Hned dvě novinky si pro letošní ročník veletrhu CES, který právě probíhá v americkém Las Vegas, připravila společnost Geneinno. Kromě nové generace podvodního dronu lákali zástupci společnosti také na podvodní skútr.

Foto: archív výrobce

Podvodní skútr Trident

Článek

„Pod vodou je budoucnost,“ hlásá hrdě velký nápis u stánku společnosti Geneinno na výstavišti v Las Vegas. A není se čemu divit, tento podnik se specializuje výhradně na podvodní elekroniku.

Patrně tou nejzajímavější letošní novinkou je podvodní skútr Trident, se kterým se jeho majitelé mohou ponořit až do hloubky 40 metrů. K tomu slouží dvě vrtule, u kterých je možné nastavit dvě různé rychlosti. Pod hladinou vydrží Trident pracovat až 45 minut.

Zástupci společnosti přitom na výstavišti zdůrazňovali, že ovládání skútru je tak jednoduché, že jej mohou pod vodou používat i ti nejmenší. Kvůli tomu má zařízení dokonce dětskou pojistku, aby se ratolesti neztratily rodičům z dohledu.

Cena modelu Trident byla stanovena na 699 dolarů, tedy v přepočtu zhruba 15 600 Kč.

Foto: archív výrobce

Podvodní dron Titan

Nejhlubší podvodní dron

Druhou novinkou je podvodní dron Titan, který je k dispozici už v druhé generaci. Letošní novinka je zajímavá především tím, že má jako první na světě robotické rameno. Zároveň jde o nejhlubší potápěčský podvodní drone s 4K kamerou – ponořit se dokáže až do hloubky 150 metrů.

Kameru je možné pod vodní hladinou využít nejen k natáčení videí, ale také k pořizování snímků. Novinka se chlubí také samovyvažujícími a protiproudovými algoritmy pro nejlepší výkon pod vodou.

Za kolik se nová verze Titanu bude prodávat, není zatím jasné.

Foto: archív výrobce

Podvodní dron Titan

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám