Hlavní obsah

NEC koupí největší dánskou IT firmu KMD. Zaplatí za ni 27,7 miliardy korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokio

Japonská společnost NEC koupí za zhruba osm miliard dánských korun (27,7 miliardy Kč) největší dánskou firmu z oblasti informační technologie KMD. NEC se snaží přesunout svůj zájem z hardwaru na software a služby, protože ztrácí v boji s asijskými konkurenty ve výrobě polovodičů, osobních počítačů a chytrých telefonů, uvedla agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Logo společnosti NEC

Článek

Akvizice posílí podnikání společnosti NEC v oblasti bezpečnosti, kterou si firma stanovila ve střednědobém podnikatelském plánu jako hlavní zdroj růstu. NEC uvedla, že aktivity KMD jsou v souladu s jejím programem pro bezpečnější města, v jehož rámci poskytuje IT služby a který mohou využívat vlády k prevenci kriminality, řízení veřejné dopravy a dalších veřejných služeb.

NEC kupuje dánskou KMD od soukromé investiční společnosti Advent International. Akvizice by měla být uzavřena do konce února příštího roku, uvedla japonská firma v tiskové zprávě.

KMD poskytuje software a IT služby převážně v Dánsku, mezi její zákazníky patří také centrální vláda a místní samosprávy. Firma ale nabízí i software podporující v Dánsku digitalizaci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám