Hlavní obsah

Apple ukáže nové operační systémy a počítače

Novinky, ort

Společnost Apple ve středu oficiálně potvrdila konání vývojářské konference WWDC, na které se již tradičně ukážou nové operační systémy pro zařízení s logem nakousnutého jablka. Na akci by nicméně měly být k vidění také nové počítače a tablety od amerického počítačového gigantu.

Foto: archív tvůrců

Takto vypadá pozvánka na vývojářskou konferenci WWDC

Článek

O přesném konání akce informovali zástupci na svých internetových stránkách.

V pořadí již 29. ročník konference WWDC se bude konat v McEnery Convention Center v San Jose, a to konkrétně od pondělí 4. června do pátku 8. června. Prakticky všechny novinky by měly být nicméně odhaleny hned na pondělní slavnostní tiskovce.

Stejně jako v minulých ročnících zde bude hrát prim software. Kromě nové generace operačního systému iOS, který využívají chytré telefony iPhone a počítačové tablety iPad, se očekává také nová platforma macOS pro stolní počítače a notebooky.

Vedení amerického počítačového gigantu se pravděpodobně zaměří na tiskovce také na platformy pro televizní systémy a chytré hodinky, tedy tvOS a watchOS.

Krok k levnější elektronice

Na některých zahraničních webech se objevují již tradičně spekulace o tom, že na akci budou k vidění také hardwarové novinky. To však zástupci společnosti Apple oficiálně nepotvrdili.

V kuloárech se nicméně již nějakou dobu šeptá o tom, že by měl být k vidění nový MacBook Air, tedy nejtenčí notebook od společnosti Apple. Společně s ním by se měla ukázat také nová generace extrémně levných počítačových tabletů iPad. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

MacBook Air

Foto: archív výrobce

Nový iPad (2017)

Všechna nová zařízení by měla kromě vyššího výkonu lákat na příznivější cenovky, se kterými má Apple šanci oslovit širší spektrum zákazníků.

Krok Applu směrem k levnějším přístrojům je vcelku logický. Loni totiž bylo vedení podniku často kritizováno za to, že nastavilo cenu nejnovějšího iPhonu X zbytečně vysoko a že si jej může dovolit jen málokdo.

Zda se nějakého nového hardwaru skutečně dočkáme, bude jasné až 4. června, kdy celá akce zaměřená na vývojáře startuje.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám