Hlavní obsah

Svoboda není samozřejmost. O2 připomíná sametovou revoluci „blokací” zahraničních webů

• Aktualizováno
Novinky, mif

17. listopad, po světě známý jako Mezinárodní den studenstva, se v Česku vztahuje ke dvěma historickým milníkům, jež od sebe dělí půl století: uzavření českých vysokých škol v roce 1939 a začátek sametové revoluce v roce 1989. A právě tuto dobu si nyní připomenou lidé v internetové kampani operátora O2.

Foto: archív operátora

Tato výzva se lidem zobrazí, při zadání zahraniční webové stránky v síti O2.

Článek

„Letos jsme se rozhodli připojit ke kolegům ze slovenského O2 a připomenout našim zákazníkům výročí sametové revoluce. Proto se každému zákazníkovi mobilního internetu od O2, který bude chtít navštívit zahraniční web, zobrazí při první návštěvě během 17. 11. informace o výročí,“ uvedla pro Novinky.cz mluvčí O2 Lucie Pecháčková.

Ve zprávě zobrazující ostře sledovanou hranici si pak lidé připomenou, jaké to bylo před rokem 1989. „Dnes na to stačí jeden klik, ale před rokem 1989 bylo složité podívat se za hranice. Svévolné opuštění republiky se trestalo odnětím svobody až na pět let. Pokud vás přímo při pokusu nezastřelila pohraniční stráž. Svoboda není samozřejmost,“ přibližuje kampaň O2 nedávnou minulost.

Původně se zpráva zobrazovala také lidem, kteří využívali při návštěvě zahraničních webů pevné připojení od O2. Operátor se však kvůli pomalému načítání zprávy rozhodl okolo 10. hodiny hlášku v rámci pevného připojení nezobrazovat.

Zpráva se tedy bude během pátku zobrazovat pouze v mobilní síti O2.

Zahraniční weby se zobrazí až po odkliknutí výzvy

Na zahraniční stránky budou moci lidé v průběhu celého pátku pokračovat teprve až po odkliknutí volby „chci svobodně pokračovat“, jak je vidět na snímku v úvodu tohoto článku.

„Zákazníkovi se následně zobrazí původně požadovaná stránka. Pokud neudělá nic, po 60 vteřinách bude automaticky přesměrovaný na původně zadanou stránku. Informace se každému zobrazí pouze jednou,“ prohlásila Pecháčková.

Více se o sametové revoluci dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám