Hlavní obsah

Více čísel, lepší podmínky. Operátoři lákají na rodinné tarify

Novinky, mif

Operátoři se v poslední době předhánějí v tom, kdo nabídne výhodnější tarify. Nemyslí přitom pouze na jednotlivce, ale také na rodiny o více členech. Právě nabídky pro rodinné příslušníky bývají často atraktivnější, a to cenově i nabízenými službami.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Zvýhodnění při využívání více služeb a čísel nabízí například O2, od května totiž v nabídce tohoto operátora zákazníci naleznou tarify O2 Spolu. „Ty zákazníkům přináší možnost spojovat služby a díky tomu výrazně ušetřit,“ uvedla na dotaz Novinek mluvčí O2 Lucie Pecháčková.

„Balíček O2 Spolu zahrnuje tři tarify s neomezeným voláním a SMS a k tomu 3 GB mobilních dat za 666 korun pro jednoho, a k tomu navíc digitální televizi O2 TV M na doma a v dalších čtyřech mobilních zařízeních pouze za korunu,“ doplnila mluvčí.

Nové tarify od O2 mohou být přitom zajímavé i v případě, že je bude chtít využívat více než tříčlenná rodina. „Nabídku je možné rozšířit o čtvrtý zvýhodněný tarif. Pro zákazníky, kteří měsíčně spotřebují více dat, nabízí O2 možnost využít 5 GB dat měsíčně za 100 korun navíc na jednu SIM kartu, případně si data dle potřeby dále navýšit. Nabídka není určená pouze pro rodiny, může ji využít kdokoli včetně drobných podnikatelů,“ uzavřela Pecháčková.

Za tři rodinné tarify i s digitální televizí tak rodina zaplatí takřka dva tisíce korun. Jak již bylo uvedeno výše, cena za jednoho uživatele v případě smlouvy pro tři účastníky je 666 Kč.

Sázka na data

Zajímavou rodinnou nabídku naleznou také u Vodafonu. Ten sází především na velké množství mobilních dat. „V únoru jsme představili tarif Red+40 GB, kde čtyřčlenná rodina získá celkem 42 GB dat, které si mohou rozdělit podle vlastní potřeby,“ řekla Novinkám Markéta Kuklová, mluvčí Vodafonu.

Tarif Red+40 GB vyjde aktuálně na 2499 Kč. Vzhledem k tomu, že jej mohou využívat čtyři rodinní příslušníci, cena za jednoho pak vychází na 625 Kč.

„Jedná se o náš velmi úspěšný tarif, u kterého si uživatel může vybrat ze základní nabídky, kde dostane neomezené volání a SMS + 2 GB dat a k tomu 4 SIM, nebo pokud má rodina větší potřebu dat, může si zvolit variantu + 40 GB dat, takže dostane celkem 42 GB dat za 1000 Kč,“ podotkla Kuklová.

„Kromě Red+ tarifů můžu ještě zmínit tarif speciálně pro studenty #jetovtobě, který má neomezené volání a SMS do všech sítí, 10 GB + datovou SIM zdarma za 499 Kč měsíčně bez závazku,“ uzavřela mluvčí Vodafonu.

Předplacenky a individuální tarify

T-Mobile vysloveně rodinnou nabídku nemá. „T-Mobile sází především na výhodné individuální tarify, protože podle našich zkušeností nemají všichni členové rodiny stejnou potřebu mobilních služeb. Naše nová tarifní generace Mobil je určena pro všechny skupiny zákazníků,“ reagoval na dotaz Novinek Lukáš Hrabal z tiskového oddělení T-Mobilu.

U zmiňovaných tarifů Mobil láká růžový operátor na vysoké datové limity s kapacitou až 60 GB. Nabídka je navíc velmi přehledná, neboť se tarify nabízejí podobně jako oblečení. Jsou tedy číslovány od velikosti S až po XXL.

Ceny nových paušálních tarifů pro jednotlivce se v závislosti na datovém balíčku pohybují od 499 Kč až po 2499 Kč měsíčně.

„Rodinné náklady za telekomunikační služby lze ještě snížit například tím, že rodiče dětem pořídí naši předplacenou kartu Twist, a mají tak jejich útratu plně pod kontrolou. Navíc si v takovém případě mohou ke svému tarifu zakoupit balíček Školák s aplikací Surfie, který jim nabízí jistotu spojení s dítětem i v případě nulového kreditu, možnost lokalizace dítěte nebo jeho ochranu před nevhodným internetovým obsahem,“ doplnil Hrabal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám