Hlavní obsah

Datová revoluce pokračuje. Více mobilních dat nabídne i Vodafone

Novinky, mif
Aktualizováno

Mobilní operátor Vodafone ve středu oficiálně odhalil novou nabídku tarifů s výhodnější cenou za data. Pokračuje tak v trendu, který na konci března odstartoval T-Mobile, když za poměrně příznivou cenu – alespoň na poměry, které do té doby mezi tuzemskými operátory panovaly – nabídl větší balík dat.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Vodafone doposud nabízel tarif s neomezenými SMS zprávami a volání po ČR za 749 Kč. V rámci něj získali lidé i možnost připojení k internetu s datovým balíčkem o velikosti 1,5 GB. Nová nabídka, konkrétně tarif Red Naplno 5 GB, je o něco dražší, stojí 777 Kč. Místo původního objemu 1,5 GB dat však lidé budou mít k dispozici kapacitu 5 GB, jak už koneckonců napovídá samotný název tarifu. Připraveny jsou také tarify s kapacitami 10 GB a 20 GB. Za ty případní zájemci zaplatí 1077 Kč a 1777 Kč.

„Již v únoru tohoto roku jsme zákazníkům přinesli 40 GB dat v rámci unikátního rodinného tarifu Red+40 GB. Nyní přinášíme pořádnou porci dat také jednotlivcům,“ uvedl k novým tarifům Petr Dvořák, viceprezident pro nefiremní zákazníky.

Pro jednotlivce i studenty

Podle něj noví zákazníci k tarifům dostanou i dárek v podobě dalších dat navíc. „Na zákazníky bude každý měsíc čekat dárek v podobě dalších dat v aplikaci Můj Vodafone. Pro zákazníky využívající tarify Red Naplno to budou 2 GB zdarma a pro zákazníky s tarifem Start 500 minut to bude 500 MB zdarma,“ podotkl Dvořák.

„Pro studenty navíc již téměř rok nabízíme neomezený tarif #jetovtobě s 10 GB za 499 Kč. S tarify Red Naplno Vodafone doplnil svou nabídku, která teď uspokojí jak studenty, rodiny, jednotlivce, tak i podnikatele,“ uzavřel Dvořák.

Hlavní výhodou oproti předchozí nabídce je tak citelný nárůst kapacity datového balíčku, přestože cena nijak dramaticky nenarostla. Zakoupit nové tarify Red Naplno bude nicméně možné až od příštího čtvrtku.

Bližší informace o nových tarifech od Vodafonu naleznete v tabulce níže:

Nové tarify od Vodafonu
Název tarifuRed Naplno 5 GBRed Naplno 10 GBRed Naplno 20 GB
Cena / měsíc se závazkem777 Kč1077 Kč1777 Kč
Cena / měsíc bez závazku971,25 Kč1346,46 Kč2221,26 Kč
Datový tarif + dárek5 + 2 GB10 + 2 GB20 + 2 GB
Volání do všech sítíNeomezeněNeomezeněNeomezeně
SMSNeomezeněNeomezeněNeomezeně

Nové tarify od T-Mobilu

Výhodnější než dřív je i nabídka nových neomezených tarifů od T-Mobilu. Platí to opět především pro jedince, kteří velmi využívají mobilní internet.

V případě nejpopulárnějšího tarifu s cenou okolo 800 Kč ale lidé od T-Mobilu dostanou méně dat než od Vodafonu. T-Mobile na druhou stranu počítá i s tarify, které mají datový balíček dokonce o velikosti 60 GB. Ceny přitom startují na 499 Kč a v závislosti na kapacitě dat se mohou vyšplhat až na 2499 Kč. [celá zpráva]

S ohledem na předchozí nabídku, která pořádnou dávku dat neobsahovala, je však i nejdražší tarif poměrně atraktivní. Pochopitelně však pouze pro nejnáročnější uživatele.

Přehled všech nových tarifů od T-Mobilu naleznete v tabulce níže:

Nové tarify od T-Mobilu
TarifCenaDataVolání a SMS
Mobil S499 Kč0,5 GBneomezeně/1,50 Kč/SMS
Mobil M799 Kč4 GBneomezeně
Mobil L999 Kč8 GBneomezeně
Mobil XL1499 Kč16 GBneomezeně
Mobil XXL2499 Kč60 GBneomezeně
Mobil DATA499 Kč10 GB3,50 Kč/min/1,50 Kč/SMS

Reklama

Výběr článků

Načítám