Hlavní obsah

Facebook nemusí mazat všechny falešné zprávy o Syřanovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Facebook nemusí vyhledávat a mazat všechny falešné zprávy o syrském uprchlíkovi v Německu, které se touto sociální sítí šíří. Rozhodl o tom v úterý soud první instance v bavorském Würzburgu. Vymyšlené příspěvky jsou podle něj dílem uživatelů, a sociální síť tak nezanedbala svou povinnost, když je sama od sebe nemazala.

Foto: Profimedia.cz

Anas Mudamání u soudu v Německu

Článek

I když v procesu, který byl prvním svého druhu, šlo jen o konkrétní případ mladého Syřana, může mít celá kauza výrazně širší dopady.

Anas Mudamání byl jedním z uprchlíků, kterým se po příchodu do Německa podařilo udělat si takzvané selfie s kancléřkou Angelou Merkelovou. Později ale kdosi za použití této fotky Mudamáního na Facebooku označil za pachatele útoku na bezdomovce v berlínském metru.

Další uživatel zase na konci loňského roku z Mudamáního udělal útočníka na vánoční trh v Berlíně. Ani s jedním útokem neměl Syřan nic společného, oba příspěvky ale sdílely stovky uživatelů sociální sítě.

Reklama

Výběr článků

Načítám