Hlavní obsah

Seznam.cz TV přidává nové funkce. Zatím však jen v testovacím režimu

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Internetová televize Seznam.cz TV, která je dostupná díky technologii hybridního vysílání (HbbTV) přes obrazovky chytrých televizorů, se učí nové kousky. Jedním z nich je například náhodné přehrávání pořadů. Nové funkce jsou zatím k dispozici jen v testovacím režimu pro vybrané uživatele.

Foto: Seznam.cz

Seznam.cz TV

Článek

V testovacím režimu je nyní například nástup do aplikace. „Části diváků je spuštěno video rovnou přes celou obrazovku, a to v různých variantách. Přičemž ostatním se zobrazuje jako doposud v minimalizované dlaždici. Seznam.cz od tohoto testu očekává větší přiblížení se lidem, kteří jsou zvyklí pouze přepínat kanály namísto aktivního ovládání aplikací v hybridních televizích, uvedla Simona Pecková, PR specialistka společnosti Seznam.cz.

Další nová funkce se jmenuje shuffle. „Pracujeme s hypotézou, že lidé pomocí funkce náhodného přehrávání objeví starší obsah, který do té doby cíleně nevyhledávali. Sledujeme, kolik diváci, kterým jsme funkci zpřístupnili, zhlédnou epizod, a jak se jejich užívání funkce mění v čase,“ uvedl Marek Vacek, který má Seznam.cz TV na starosti.

Na chytrých televizorech

Všechny novinky jsou však zatím k dispozici jen v rámci tzv. AB testování. „Znamená to, že různí lidé vidí různé varianty prvků nebo funkcí aplikace. Díky tomu si ověříme, jak se liší chování různých skupin diváků, a můžeme pak všem spustit verzi, která vyšla z testu jako pro lidi ta zajímavější. Při testování vycházíme ze zkušeností, které máme zejména z domovské stránky Seznam.cz, kde metodu AB testu používáme běžně. Pomáhají nám také vlastní nástroje, například Seznam.cz Reporter,“ doplnil Vacek.

Přijímat Seznam.cz TV mohou lidé, kteří mají televizory s podporou technologie HbbTV a mohou naladit digitální pozemní vysílání s dosahem signálu Multiplexu 4. Těm se bude od úterý nový televizní kanál automaticky zobrazovat mezi nabízenými programy. Zjednodušeně řečeno tak diváci naleznou Seznam.cz TV hned v nabídce televizních programů vedle tradičních televizních stanic.

Postup, jak naladit Seznam.cz TV na chytrých televizorech, naleznou lidé na webu www.seznam.cz/jaknaladit.

Co je HbbTV?

HbbTV je zkratkou anglického termínu Hybrid Broadcast Broadband TV. Označuje hybridní vysílání, které propojuje klasické televizní vysílání s internetovým připojením.

K čemu je to v praxi? Například při sledování nějakého programu se uživateli zobrazí nabídka doplňujících informací – přímo na TV lze zobrazit související obsah, jako jsou fotografie, text, audio či video.

Stejně tak HbbTV umožňuje přístup k internetovým archivům a internetovým televizním stanicím, jako je Seznam.cz TV.

Pro příjem HbbTV stanic však televizor musí tuto hybridní technologii podporovat.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám