Hlavní obsah

Celá planeta z ptačí perspektivy. Mapy.cz nabízejí snímky celého světa

Novinky, mif

Mapy.cz nabízejí od středy praktickou vychytávku, která přijde vhod nejen cestovatelům. Návštěvníci na tomto portálu naleznou detailní snímky celého světa. Ty doplňují nabídku leteckých map, které byly doposud k dispozici pouze pro Českou republiku, Slovensko a Rakousko.

Foto: Mapy.cz

Pohled z ptačí perspektivy na Eiffelovu věž v Paříži na serveru Mapy.cz.

Článek

„Se středeční aktualizací přibližujeme lidem svět až na rozlišení 30 centimetrů na jeden pixel, což je oproti původnímu stavu skutečný rozdíl. Doposud jsme měli celý svět v rozlišení 30 metrů na jeden pixel, vyjma České republiky, která má 12,5 centimetrů na pixel a Slovenska s Rakouskem, které mají 30 centimetrů na pixel,“ uvedl Jan Štěpán, produktový manažer Mapy.cz.

Foto: Mapy.cz

Ukázka nových leteckých snímků z různých koutů světa.

Většina planety byla nafocena z letadel, zbývající fotografie použité v mapových podkladech světa pochází ze satelitu. Kromě Česka, Slovenska a Rakouska přebral Seznam.cz veškeré snímky světa od společnosti Microsoft, konkrétně z mapového portálu Bing Maps.

Pohled z ptačí perspektivy si lidé mohou vyzkoušet u různých světových destinací na serveru Mapy.cz nebo v on-line mobilní aplikaci. Stačí kliknout na tlačítko Z letadla, které se nachází v levém horním rohu. V tomto režimu je mapu samozřejmě možné oddalovat i přibližovat.

Off-line mapy Evropy

Přijít vhod během letních prázdnin mohou lidem také off-line turistické mapy evropských států, které jsou k dispozici v mobilní aplikaci Mapy.cz.

„Obsahují cyklotrasy a lidé si je mohou stahovat jednotlivě podle toho, kam se chystají vydat. Od října 2015, kdy jsme off-line mapy spustili, si je do svých mobilů s operačními systémy Android, iOS a Windows Phone stáhlo už téměř 600 tisíc lidí. Zaznamenali jsme tak dohromady již téměř dva a půl miliónu stažených map,“ konstatoval Štěpán.

Foto: Seznam.cz

Mapy.cz na chytrých telefonech s různými operačními systémy.

Podle něj je nejoblíbenější mapa České republiky. „Lidé si doposud stáhli víc jak 904 tisíc map českého území. Na druhém místě je Slovensko s víc jak 224 tisíci stažených map a na třetím Rakousko, které bylo staženo víc jak 134 tisíckrát,“ uzavřel produktový manažer Mapy.cz.

Stahovat off-line mapy je možné prostřednictvím aplikace Mapy.cz. Ta je k dispozici pro různé mobilní platformy zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám