Hlavní obsah

Jeden z největších výrobců počítačů v tichosti změnil logo

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost HP (dříve Hewlett-Packard) začala používat na svých počítačích v tichosti nové logo. Změna přichází po několika letech a je poměrně radikální, z původní zkratky HP zůstaly jen čtyři čárky. Vedení společnosti nicméně uvedlo, že nové logo se bude objevovat pouze na prémiových zařízeních.

Foto: archív výrobce

Nové logo na notebooku HP Spectre 13.3

Článek

Zkratku HP používá počítačový gigant na svých počítačích už od roku 1981. Za tu dobu se podoba těchto dvou písmenek několikrát změnila, ale nejnovější podoba je rozhodně nejvýraznější změnou.

Původní kulaté logo, v jehož středu se nacházela malá písmenka „hp“, nahrazuje daleko minimalističtější pojetí složené ze dvou kratších a dvou delších čárek. Chce to trochu fantazie, aby uživatel vůbec poznal, o jaká písmenka se jedná.

Foto: archív výrobce

HP Spectre 13.3

Uživatele na příchod nového loga zástupci HP nijak nepřipravili, v tichosti rovnou v tomto týdnu ukázali nový notebook Spectre 13.3, který jej hrdě nese. Co všechno tento nejtenčí laptop na planetě umí, se dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Na dotaz novinářů ze serveru The Verge pak mluvčí počítačového gigantu potvrdil, že jde skutečně o nové logo. Zároveň doplnil, že jej ponesou jen prémiové modely.

Na pultech obchodů se tak budou objevovat v budoucnu stroje se dvěma různými logy. Starší oválné je umístěno například i na víku notebooku EliteBook 850 G3, jak je vidět na fotografii níže. Tento stroj je přitom v tuzemských obchodech naprostou novinkou.

Foto: archív výrobce

Původní logo na notebooku HP EliteBook 850 G3

Zběhlejším čtenářům může být nové minimalistické logo složené ze čtyř čárek povědomé. Designéři tohoto amerického gigantu jej vytvořili a světu ukázali už v roce 2011, používat se jej rozhodli až nyní.

Podle výzkumné společnosti Gartner byla společnost HP loni druhým největším výrobcem počítačů na světě. První příčka patřila Lenovu, třetí pak Dellu. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám