Hlavní obsah

Pentagon chce využít hackery k testování svých bezpečnostních systémů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Pentagon chce poprvé do testování bezpečnostních systémů svých webových prezentací zapojit americké hackery. V dubnu by se měl spustit projekt s názvem „Hack the Pentagon“. Jde o pilotní test zaměřený na prověrku zranitelnosti internetových stránek ministerstva obrany USA.

Foto: Jonathan Ernst, Reuters

Americký ministr obrany Ashton Carter

Článek

Využívat služeb hackerů, kriminálních narušitelů počítačových sítí, k odhalování nedostatků v bezpečnostním zajištění je poměrně běžná praxe amerických soukromých firem. Pentagon se k takové metodě odhodlal poprvé.

„Jsem přesvědčen, že tato novátorská iniciativa posílí naši kybernetickou obranu a upevní národní bezpečnost USA,” komentoval rozhodnutí ministr obrany Ashton Carter. Podle něj nadešel čas, aby i Pentagon začal využívat „nejlepší metody” odvětví. Ministr připustil, že bezpečnostní zajištění amerických vládních úřadů nemá zatím tu nejlepší pověst.

Počínání Pentagonu podle Reuters se zájmem sledují i ostatní americké vládní úřady včetně Bílého domu, které by služeb hackerů mohly v budoucnu také využít. Ministerstvo obrany dosud k prověrkám bezpečnostních systémů využívalo interní odborné týmy.

K testování se mohou přihlásit výhradně američtí občané, kteří budou ochotni absolvovat blíže nespecifikovanou bezpečnostní prověrku. Zatím se s jejich pomocí budou prověřovat jen veřejné webové stránky, v budoucnu se k nim podle Pentagonu mohou připojit i „citlivější” počítačové sítě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám