Hlavní obsah

Žižkovský vysílač se odmlčí. Část Prahy pokryje digitální tma

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Část Prahy se ve středu na několik hodin ponoří do digitální tmy. Na tento den je totiž naplánovaná pravidelná kontrola a údržba žižkovského vysílače, anténních systémů, energetiky a vysílací technologie. Informovali o tom zástupci Českých radiokomunikací (ČRa), kteří se o provoz vysílače starají.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Vysílač v Praze na Žižkově

Článek

Pozemní digitální signál nebude možné přijímat od 6.00 do 15.00. „Z vysílače Praha-Žižkov nebude aktuálně vysílat veřejnoprávní multiplex 1 České televize, multiplex 2 s programy televizí Nova, Prima a TV Barrandov a multiplex 3 s programy ČT:D/art, Prima MAX, Prima Love, Prima ZOOM, Kino Barrandov, Barrandov Plus, Óčko, Óčko Gold a Šlágr TV. Výluka se týká také regionálního multiplexu 8 a regionálního multiplexu 12,“ uvedli zástupci ČRa.

Kromě televizních systémů bude probíhat také údržba rozhlasové části vysílače, rozhlas proto nebude z žižkovského vysílače dostupný od 00.05 do 05.00. „To se dotkne stanic ČRo Radiožurnál na frekvenci 94,6 MHz, ČRo Vltava na frekvenci 105,0 MHz, ČRo Plus na frekvenci 92,6 MHz, Frekvence1 na frekvenci 102,5 MHz, Rádio Impuls na frekvenci 96,6 MHz, Rádio City na frekvenci 93,7 MHz,“ stojí v prohlášení ČRa.

Výluka rozhlasového a televizního vysílání se tedy dotkne všech uživatelů, kteří pro příjem signálu využívají vysílač Praha-Žižkov. Těch, kteří přijímají signál z vysílače Cukrák, se výluka netýká.

Bez jakýchkoliv omezení samozřejmě mohou televizní i radiový signál přijímat uživatelé, kteří využívají jiné poskytovatele. Například mají své přístroje připojeny prostřednictvím kabelových rozvodů nebo přes internet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám