Hlavní obsah

Počet uživatelů Apple Music se snížil na 10 miliónů

Novinky, ort

Společnost Apple láká uživatele od poloviny loňského roku na hudební službu zvanou Music. Novinku si mohli lidé vyzkoušet v rámci bezplatného testovacího období. Toho využily po celém světě milióny lidí. Nájezd na placený provoz ale celou řadu z nich odradil.

Foto: repro Apple

Apple Music je zadarmo jen na tři měsíce, pak se začnou automaticky strhávat z účtu peníze.

Článek

Ještě loni v říjnu se zástupci amerického počítačového gigantu chlubili, že službu Apple Music používá po celém světě 15 miliónů lidí. Už tehdy však Novinky upozorňovaly na to, že ze zmiňované cifry platí měsíční paušál za službu pouze 6,5 miliónu lidí. 8,5 miliónu uživatelů tak stále využívalo tříměsíční zkušební období, za které se neplatí ani koruna.

Po půl roce od spuštění, kdy většině uživatelů skončila možnost bezplatného testování, hlásí Apple Music 10 miliónů uživatelů. Pět miliónů lidí tedy ubylo, stále se však jedná o obrovský úspěch. [celá zpráva]

Foto: archív tvůrců

Ukázka služby Apple Music

Apple Music je v podstatě streamovací službou, jejímž prostřednictvím americký počítačový gigant nabízí hudbu svým uživatelům. Stejně jako u konkurenčních hudebních streamovacích služeb, jako jsou například Spotify či Tidal, si lidé mohou playlist poskládat sami podle svých preferencí.

Na rozdíl od konkurence má být lákadlem umělecká komunita. Apple totiž počítá s tím, že přímo v aplikaci budou umělci komunikovat s fanoušky, budou zde moci snadno sdílet své tweety, příspěvky na Facebooku apod.

Apple Music je v rámci celé Evropy zpoplatněn měsíčním paušálem 6 eur (160 Kč) za jednotlivce a 9 eur (245 Kč) za rodinný účet pro šest lidí. Stejné ceny platí také v České republice. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám