Hlavní obsah

Hitem letošních Vánoc budou drony a powerbanky

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co letos naleznou Češi pod vánočním stromečkem? Stejně jako vždy hraje prim elektronika v čele s mobilními telefony. Podle statistik serveru Zboží.cz se nezvyklé popularitě těšily mezi zákazníky také drony a powerbanky, které dodají energii mobilním telefonům a tabletům nejen na cestách.

Foto: Profimedia.cz

Dron (ilustrační foto)

Článek

„V osobní elektronice (a také celkově) jsou samozřejmě jedničkou mobilní telefony, následované s velkým odstupem tablety, notebooky a herními konzolemi,“ uvedla PR specialistka společnosti Seznam.cz Táňa Lálová.

Podle ní letos budou mezi ty nejoriginálnější dárky patřit drony, powerbanky a flash disky ve tvaru šperků. „Tyto položky se v minulých letech takřka neprodávaly a tento rok se o ně zajímají desetitisíce lidí,“ konstatovala manažerka služby Dárkový rádce Blanka Kunčarová s tím, že tyto dárky volili zejména lidé s úmyslem obdarovat své blízké něčím netradičním.

Velká část mužů i žen pod stromkem nalezne „českou romantiku“. „Velké pozornosti se na Zboží.cz totiž stále těší dámské a pánské župany, pyžama a noční košile. K tomu se do ‚české romantiky‘ dají přičíst deodoranty a antiperspiranty, šampony, pěny a balzámy po holení, pleťové krémy, prostředky na manikúru a pedikúru nebo masážní přípravky. Tyto ‚české romantické kategorie‘ přinesly od 1. října do 20. prosince ze Zboží.cz přes 100 000 návštěv v e-shopech,“ podotkla Táňa Lálová.

„Podobně populární jsou i praktické ‚měkké‘ dárky, které zahřejí, ale nepotěší – tedy oblečení, od bund přes svetry či trička až po všemi muži milované pánské ponožky,“ doplnila PR specialistka společnosti Seznam.cz.

800 prochatovaných hodin

Dárkového rádce připravila společnost Seznam.cz na serveru Zboží.cz letos vůbec poprvé. Živí konzultanti specializující se na vánoční dárky radili lidem prostřednictvím chatu.

„Dárkového rádce využilo za poslední čtyři týdny na pět tisíc lidí a prochatovali u nás celkem 800 hodin. Z analýzy vyplývá, že muži měli většinou vyšší rozpočet a méně jasnou představu o dárcích, zatímco ženy se chodily především poradit o technických parametrech či výhodách konkrétních značek u již vybraného typu dárku,“ sdělila Kunčarová.

Podle ní se lidé nejčastěji radili o nápadech na dary pro prarodiče a dospívající teenagery. „Nechyběly ani neobvyklé či vtipné dotazy. Dalo by se z nich předpokládat, že Vánoce nabízejí prostor i pro velké životní kroky. Pomáhali jsme vybírat snubní prstýnky nebo jsme radili, jak pošťouchnout přítele k žádosti o ruku. Nejednou jsme odpovídali na otázku, zda jsme jako Ježíšek a s dárky nejen poradíme, ale také je nakoupíme a přivezeme. A potěšilo nás, že se lidé také zajímali, jak se sami mohou stát dárkovými rádci,“ uzavřela Kunčarová.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám