Hlavní obsah

Stovky žáků se přesvědčily, jaká nebezpečí číhají na internetu

Novinky, mif
Olomouc

Na pět stovek žáků základních a středních škol a zároveň také studenti Univerzity Palackého v Olomouci se přesvědčili, jaká nebezpečí číhají na internetu. V rámci projektu Seznam se bezpečně! jim totiž byly v úterý promítány dva díly stejnojmenné filmové minisérie. Promítání doplnila beseda se zpěvákem Benem Cristovao a s autorem projektu Martinem Kožíškem, který pravidelně navštěvuje školy s cílem upozorňovat na nebezpečí ukrytá v kyberprostoru.

Foto: Seznam.cz

Besedy se účastnily stovky žáků.

Článek

„Oba i ve spolupráci s Policií ČR radí studentům, jak se mohou chránit při komunikaci s neznámými lidmi přes internet a na sociálních sítích. Na besedách se návštěvníci také dozvídají, co mohou dělat v případě, kdy zjistí, že se někdo z jejich kamarádů či blízkých stal obětí šikany, vydírání či zneužití prostřednictvím internetu,“ uvedla PR specialistka společnosti Seznam.cz Táňa Lálová.

Foto: Seznam.cz

O nástrahách na internetu s dětmi hovořili (zleva) zpěvák Ben Cristovao a autor projektu Seznam se bezpečně! Martin Kožíšek.

Míra zájmu o projekt Seznam se bezpečně! ze strany škol je obrovská. „Na každé z obou projekcí bylo více než 250 žáků a studentů. Máme radost, že pedagogové o těchto tématech ve školách začínají mluvit a nevyhýbají se jim. Tomu také odpovídá i míra zájmu samotných studentů, kteří se nebojí ptát na to, co ještě neznají, a hodně věcí si sami aktivně zjišťují. Díky tomu víme, že projekty, jako je Seznam se bezpečně!, jsou vhodným doplněním výuky,“ řekl Kožíšek.

Odstrašující videa o nástrahách internetu

Zatím poslední díl série Seznam se bezpečně! pojednává o kauze skautských vedoucích z Ústí nad Labem, kteří vydírali intimními snímky děti na internetu a na čtyři desítky jich pohlavně zneužili. [celá zpráva]

Ukázka z filmu Seznam se bezpečně! 3Video: Seznam.cz

V prvních dvou dílech vystupovali lidé, kteří mají s problémem přímou zkušenost. V jednom z nich se například představil 14letý David, který se spřátelil na internetu s neznámým dospělým mužem. Ten mu nabízel dvoutisícovou úplatu za to, že mu pošle fotky a video s obnaženým tělem. Zachycen je i rozhovor s pedofilem Miroslavem či 16letým Patrikem, který se živil jako dětský prostitut. [celá zpráva]

Celou trilogii Seznam se bezpečně! můžete sledovat na stránkách www.seznamsebezpecne.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám