Hlavní obsah

Samsung chystá gigantický tablet

Novinky, ort

Společnost Samsung se chystá uvést na trh tablet gigantických rozměrů. Bude totiž vybaven větší obrazovkou, než jakou disponuje drtivá většina současných notebooků. I přesto by měl stroj vybavený operačním systémem Android lákat příznivou cenou.

Foto: archív výrobce

Tablet od Samsungu (ilustrační foto)

Článek

Informace o chystaném tabletu přinesl Evan Blass na svém twitterovém účtu @evleaks. Ten již několikrát informoval o nových přístrojích ještě před jejich oficiální premiérou.

Ten si totiž všimnul toho, že nové zařízení bylo otestováno v benchmarku GeekBench, který kromě výkonu zaznamenává také parametry testovaného zařízení. Díky tomu je již téměř jisté, jaká bude hardwarová výbava gigantického tabletu.

Průměrná výbava, nižší cena

Zařízení nese kódové označení SM-T670 a bude mít 18,5palcový displej s rozlišením 1920 x 1080 obrazových bodů. Na trhu jsou dnes již daleko výkonnější tablety, ovšem novinka jihokorejského elektronického gigantu by měla mířit do segmentu cenově dostupnějších zařízení.

Kvůli obrazovce je zřejmé, že novinka nebude žádný drobeček. Vždyť drtivá většina klasických notebooků má dnes kompaktnější rozměry, zpravidla jsou vybaveny 13 nebo 15palcovými obrazovkami.

Velká obrazovka si řekne o pořádnou porci energie.

Pracovní tempo by měl udávat osmijádrový procesor Exynos 7 s grafickým jádrem Mali-T720. Tato sestava by měla disponovat 2 GB operační paměti a 32GB úložným prostorem. Ve výbavě nebude chybět ani dvoumegapixelová kamera na přední straně pro videohovory.

Velká obrazovka si samozřejmě řekne o pořádnou porci energie, proto bude zařízení vybaveno hned 5700 mAh baterií.

Společnost Samsung zatím příchod nového tabletu oficiálně nepotvrdila. To ale není nijak výjimečné, protože jihokorejský elektronický gigant neprozrazuje žádné informace před oficiální premiérou.

Na velikosti záleží

Zaujmout zákazníky obřím tabletem se ale snažila už před dvěma roky společnost Hewlett-Packard. Její model Envy Rove 20 je dokonce ještě větší – má úhlopříčku 20 palců a rozlišení 1600 x 900 obrazových bodů.

Foto: Hewlett-Packard

HP Envy Rove 20

Samotný výrobce byl však tehdy s pojmenováním tablet opatrný a rozměrný stroj označoval za „snadno přenositelnou all-in-one sestavu“.

Model Envy Rove 20 pracuje s operačním systémem Windows 8 a je vybaven čipem z rodiny Intel Core. Ve výbavě nechybí ani integrovaná grafika Intel HD či bezdrátový adaptér wi-fi.

Foto: Hewlett-Packard

HP Envy Rove 20

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám