Hlavní obsah

Mapy.cz nově poradí, kam na výlet

Novinky, mif

Společnost Seznam.cz přidala novou vychytávku do služby Mapy.cz. Jediným klikem si je možné v uživatelem zvolené lokalitě naplánovat díky nové funkci výletní okruh. Mapy.cz přitom poradí, která místa stojí za to vidět. Novinka je dostupná pro mapové podklady celé České republiky.

Foto: Seznam.cz

Ukázka nového plánovače výletů

Článek

„Výlet se vám po výběru startovací polohy na mapě vytvoří na jakémkoli místě v České republice, ať už hledáte v historickém centru Prahy, nebo v nejzapadlejším koutě naší vlasti. Plánovač výletů tak ve veřejné betě nahradí dosavadní plánovač okruhů,“ uvedl Jan Štěpán, produktový manažer Mapy.cz.

Zdůraznil přitom, že nový plánovač umí sestavit výletní okruh na pouhé jedno kliknutí. „Kromě trasy uvidíte u mapy i itinerář včetně fotografií míst, která máte po cestě a stojí je za to vidět. Zdaleka se nejedná pouze o hrady a zámky. V okruhu se objeví pod body zájmu (POI) společně s popiskem a fotkami, které zohlední aktuální roční období,“ konstatoval Štěpán.

Autem, na kole i pěšky

„Podstatné je, že výlet se po výběru startovacího místa na mapě vytvoří opravdu na jakémkoliv místě v České republice. Pokud jste právě v lesích Šumavy, nebo na brněnském náměstí Svobody, zobrazí vám plánovač výletů okruh, který začne právě tam, kde zrovna stojíte, nebo tam, kde si na mapě určíte, že chcete začít,“ podotkl produktový manažer Mapy.cz s tím, že v doporučeném okruhu bude nová funkce vyhledávat i parkovací místa.

Problém není ani to, pokud jste se na výlet nevydali automobilem. Mapy.cz dokážou zohlednit, jestli se chcete na výlet vydat pěšky nebo na kole. Plánovač výletů počítá s tím, že na kolech jsou cyklisté daleko mobilnější, a je schopen pro ně naplánovat i delší výlety.

Naplánovat výlet je možné pomocí nabídky v pravé části obrazovky. Na Mapy.cz stačí přepnout na položku Plánování, pod kterou se kromě volby trasa ukrývá i výlet. Právě zde je možné vybírat také to, zda půjdete pěšky nebo pojedete na kole.

Výlety budou i offline

Majitelé zařízení s platformou Android mohou plánovač výletů používat také v režimu offline, tedy bez připojení k internetu. Trasu je možné jednoduše naplánovat dopředu a uložit ji do funkce ‚Můj batůžek‘.

„Mapy.cz spouští plánovač výletů prozatím jen u webové verze v režimu beta. Chtějí nasbírat zpětnou vazbu a po zapracování nejčastějších požadavků přidat výlety i do mobilních aplikací,“ uzavřel Štěpán.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám