Hlavní obsah

Apple nebude moci ovládnout domov luxusních hodinek. Zatím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká společnost Apple nebude moci zahájit prodej svých nových chytrých hodinek ve Švýcarsku nejméně do konce letošního roku. Důvodem je spor o právo na duševní vlastnictví. Uvedla to švýcarská televizní stanice RTS na svých internetových stránkách.

Co umí chytré hodinky od AppluVideo: archív výrobce

 
Článek

Švýcarsko je domovem luxusních hodinek. Americký technologický gigant podle dokumentů švýcarského federálního úřadu práv na duševní vlastnictví zatím nemůže používat v zemi ani klasický obrázek jablka ani slovo apple (jablko) v souvislosti se svými hodinkami, protože od roku 1985 patří tento patent firmě William Longe, majiteli značky Leonard. Patentový spor by měl skončit 5. prosince letošního roku.

Apple se ke zprávě nevyjádřil a ve švýcarském institutu nebyl k zastižení nikdo, kdo by se k informaci vyjádřil, napsala agentura Reuters.

Co umí Apple Watch

Chytré hodinky od amerického počítačového gigantu budou bezdrátově komunikovat s iPhonem (podporovány budou modely 5, 5c, 5S, 6 a 6 Plus) a do jisté míry suplovat jeho funkce. Bude jimi možné ovládat hudební přehrávač či na nich nechat zobrazovat upozornění kalendáře, nové zprávy a dokonce například i navigaci.

Foto: archív výrobce

Apple Watch

Ovládat se přitom budou pohodlně pomocí dotykového displeje, který bude podporovat stejná gesta jako iPhone nebo iPad. Chcete zvětšit fotku? Jednoduše bude stačit položit palec a ukazováček na dotykový panel a plynulým pohybem prstů od sebe snímek přiblížit.

Stejně jako nejrůznější fitness náramky budou chytré hodinky s logem nakousnutého jablka také hlídat zdravotní stav uživatele – počítat kroky, spálené kalorie apod. A když se budete málo hýbat? Jednoduše vám řeknou, že je na čase s tím něco dělat.

Apple Watch se na pultech obchodů objeví 24. dubna. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám