Hlavní obsah

Televizor s plochou obrazovkou již vlastní v Česku 71 procent domácností

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Televizor s plochou obrazovkou již vlastní v Česku 71 procent domácností. Ukázal to průzkum společnosti Mediaresearch pro Asociaci televizních organizací. I v nejnižší příjmové kategorii má TV s plochou obrazovkou již bezmála polovina domácností (45 %).

Článek

Televizi, která disponuje 3D obrazem, sleduje 3,6 procenta domácností, TV s připojením k internetu vlastní osm procent lidí. Dva a více televizních přístrojů má doma 28 procent rodin. Vlastnictví více televizorů není znakem vyššího socio-ekonomického statusu, ale souvisí spíše s počtem osob žijících v domácnosti.

Procento českých domácností vlastnících tablet se za poslední rok zdvojnásobilo z 6,4 procenta na více než 13 procent. Chytrý mobilní telefon je dokonce již ve čtvrtině českých domácností. „Právě vlastnictví tabletu nebo chytrého telefonu lze označit jako příznak příslušnosti k vyšší socio-ekonomické skupině. Tablet resp. smartphone vlastní v nejvyšší příjmové skupině celých 23 procent resp. 53 procent domácností," uvádí průzkum.

4K televizory zaplavují trh

S novými 4K televizory se před Vánocemi doslova roztrhl pytel. Zatímco loni bylo k mání jen pár modelů, letos jich je už téměř stovka. Ceny jsou navíc daleko příznivější.

Ještě na přelomu loňského a letošního roku se televizory s vysokým rozlišením 4K na tuzemském trhu nabízely za více než 60 000 Kč. Pokud chtěl navíc zákazník ještě větší úhlopříčku, nabídky se šplhaly často i na dvojnásobek této sumy. Příchod nových modelů však ceny srazil hluboko dolů.

Podle Zboží.cz, které provozuje společnost Seznam, je aktuálně možné koupit 4K televizor už za méně než 15 tisíc korun. V cenové relaci do 20 000 Kč je pak možné vybírat z deseti různých modelů. [celá zpráva]

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám