Hlavní obsah

Kyberútoky budou v závěru roku namířené na Apple

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počítačoví zločinci se v závěru letošního roku zaměří na zařízení s operačním systémem iOS od společnosti Apple. Stále častěji se objevují aplikace, které dokážou odcizit osobní informace z iPhonů nebo iPadů. Uvedla to v pondělí antivirová společnost Trend Micro.

Foto: Reuters

Stále častěji se objevují aplikace, které dokážou odcizit osobní informace z iPhonů nebo iPadů.

Článek

"Platformu Apple tradičně spotřebitelé považovali za maximálně bezpečný systém, odolný proti hrozbám. Z našich zjištění však vyplývá, že osobní informace lze i zde ohrozit, neboť phishingové scamy zacílené na tuto platformu začínají nabývat na intenzitě," uvedl Rik Ferguson z Trend Micro.

Období předvánočních nákupů podle Fergusona poskytne dokonalou příležitost k dramatickému nárůstu těchto útoků, protože komerční i soukromí uživatelé budou hojně využívat mobilní platformy.

Po prudkém nárůstu ve 2. čtvrtletí zůstávaly stránky zneužívané ke krádežím citlivých údajů od uživatelů Applu během 3. čtvrtletí relativně stabilní. To vzbuzuje obavy ohledně potenciálních nových cílů ve 4. čtvrtletí, kdy analytici odhadují, že Apple prodá 31 miliónů iPhonů a 15 miliónů iPadů.

Vedoucí platformou v hledáčku počítačových zločinců je i nadále Android. Za poslední měsíc překročil počet škodlivých programů a aplikací hranici jednoho miliónu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám