Hlavní obsah

Britského hackera zadržela policie kvůli průniku do počítačových systémů vlády USA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Britská policie zadržela muže, kterého britské a americké úřady obvinily z infiltrace do počítačových systémů amerických vládních úřadů, včetně armádních. Údajně ukradl důvěrná data a narušil jejich provoz. S odvoláním na americké úřady o tom v pondělí informovala agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Údajný hacker Lauri Love krátce před svým zadržením v Glasgow.

Článek

Americká prokuratura uvedla, že údajný hacker Lauri Love pronikl do tisíců počítačových systémů, včetně těch, které náleží raketové obraně, armádním ženistům, vesmírné agentuře NASA a úřadu pro ochranu životního prostředí.

Podle zveřejněného obvinění měl osmadvacetiletý Love a jeho tři nejmenovaní spolupracovníci žijící zřejmě v Austrálii a Švédsku za cíl "narušit provoz a infrastrukturu vlády Spojených států". "Takové jednání ohrožuje bezpečnost naší země a je urážkou pro ty, kteří jí slouží," prohlásil americký prokurátor Paul Fishman z New Jersey.

Love byl v Británii obviněn z porušení zákona o zneužívání počítačů a ve Spojených státech z nedovoleného přístupu k počítačům a ze spiknutí.

Fishman doplnil, že hackerské útoky trvaly od října 2012 do tohoto měsíce. Řekl, že ohrozily osobní údaje amerického vojenského personálu a informace o obranných rozpočtech nebo o uzavíraných smlouvách. Způsobené škody odhadl ve výši několika miliónů dolarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám